Online15.04.2014

Nudge vervolgt wereldwijde zoektocht naar de leiders van de toekomst


Vandaag vond in Shanghai de wereldwijde lancering plaats van de Nudge Global Leadership Challenge. Nudge organiseert dit jaar de eerste wereldwijde editie van dit ontwikkeltraject op het gebied van leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals. 

Op 7-9 november 2014 komen 60 deelnemers uit 30 landen naar Amsterdam om 3 dagen intensief samen te werken. Gedurende 3×24 uur worden de deelnemers in workshops, debatten en voordrachten voortdurend uitgedaagd, gemonitord en getest op moedig en daadkrachtig leiderschap. Voor elk onderdeel zijn punten te verdienen. De drie kandidaten met de hoogste scores winnen de challenge en gaan naar huis met de titel “Best Global Young Leader in Sustainability 2014“.

nudge-vervolgt-wereldwijde-zoektocht-naa.jpg
nudge-vervolgt-wereldwijde-zoektocht-naa.jpg

De drie winnaars mogen vervolgens op reis naar Afrika om een project van de WakaWaka foundation uit te voeren.

De Nudge Global Leadership Challenge is de internationale editie van de al twee keer eerder georganiseerde succesvolle competitie voor Nederlandse jonge professionals. In Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Denemarken, Egypte, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, India, Indonesië, Ierland, Japan, Nederland, Noorwegen, Mexico, Polen, Rusland, Saudi-Arabië, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen jonge professionals zich online aanmelden en meedoen aan het nominatieproces. Daarnaast kan in elk land één bedrijf zich verbinden aan de challenge als lokale partner. De beste kandidaat komend uit het nominatieproces en een jonge professional afgevaardigd door de lokale partner nemen deel in de wereldwijde competitie.

In een intensief ontwikkeltraject met wedstrijdelement zullen alle 60 genomineerde kandidaten hun leiderschapskwaliteiten versterken en een wereldwijd netwerk bouwen. Dit stelt ze in staat krachten te bundelen, alsmede de organisaties waar ze werkzaam zijn met elkaar in contact te brengen. De winnaars van de Nudge Global Leadership Challenge mogen in 2015 hun leiderschapskwaliteiten inzetten ter ondersteuning van een van de WakaWaka Foundation projecten in Afrika. Hierbij krijgen ze de kans het leven van vele honderden mensen te veranderen.

Jan van Betten, oprichter Nudge: “Duurzaamheid vraagt om het veranderen van ons economisch denkkader, van onze manier van leven en zaken doen. Om zulke veranderingen in de maatschappij adequaat te sturen en te initiëren is een ander soort leiderschap nodig. Leiderschap in zo’n omgeving vraagt om meer dan ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Het vraagt om leiders met moed, daadkracht en visie, die nadrukkelijk werken vanuit verbinding en samenwerking. Zij handelen als aanjagers en durven eerste stappen te zetten. Zo creëren ze inspirerende voorbeelden en best practices voor anderen.”

Manon van Beek, country managing director Accenture in Nederland: “In de Nudge Global Leadership Challenge komen voor ons belangrijke thema’s als duurzaamheid, sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid, leiderschap en talentontwikkeling samen. Het biedt ons de mogelijkheid de relatie met onze klanten via deze onderwerpen te intensiveren. Daarnaast is Accenture vanaf het eerste uur al fan van dit duurzame platform. We ondersteunen dit initiatief dan ook graag met onze wereldwijde toegang tot zowel bedrijfsleven als talent.”

Voorzitter van de Raad van Aanbeveling Annette Nijs, executive director van de China Europe International Business School in Shanghai: “The world is in a spin, in many ways. Leaders of the future should be highly competent and innovation-oriented; they should be capable of leading their organizations and societies in the increasingly dynamic global economic and social environment; they should be collaborating globally to achieve the so much needed sustainability in the world: here is a real challenge – The Nudge Global Leadership Challenge addresses just this.”

Lees ook:
– Nudge maakt de ‘Best Young Leaders in Sustainability 2013’ bekend.
Nudge maakt ‘Best Young Leaders in Sustainability 2012’ bekend.
Oproep aan leider van de toekomst: JIJ?

Verder lezen over Toekomst

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Op 13 mei vond het Smart Health-webinar plaats, een hybride event georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven. De centrale vraag van deze bijeenkomst was hoe we AI kunnen ontwerpen zodat deze goed landt bij zowel zorgverleners als zorgvragers.

Events30.05.2024

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers