De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Internet vergeet nooit! Vraag het maar aan Scarlett Johansson, Rihanna, Blake Lively, prins Harry en al die beroemdheden wiens naaktfotoschandalen tot het einde der tijden over het wereldwijde web zullen zwerven. Jouw naakte lichaamsdelen zullen de voorpagina’s weliswaar niet halen, maar misschien zorgen ze wel voor een permanent digitaal litteken.
Pre-Valentijnonderzoek van McAfee wijst uit dat meer dan de helft van de wereldbevolking (55%) intieme of seksueel getinte content op de telefoon heeft staan, terwijl één op de drie wereldbewoners slechts elementaire wachtwoordbeveiliging heeft ingesteld. En hoewel 96% zegt erop te vertrouwen dat de partner nooit onze expliciete berichtjes online zal zetten (in Nederland zelfs 100%!) geeft 45% toe weleens te controleren wat de wederhelft allemaal verzendt en ontvangt.
Liefdesgoeroe Andy Jones heeft een paar tips ter bescherming van je ’talenten’ tijdens het navigeren door de digitale datingjungle…
Tip 1: Sexy is niet hetzelfde als bloot
Als je de behoefte voelt meer lichaamsdelen dan gemiddeld op de foto te zetten, hou het dan in ieder geval smaakvol en volgens je eigen voorwaarden. Bedek wat je op het strand ook zou bedekken en stel jezelf altijd de volgende vraag: “Zou ik me schamen als een familielid of mijn baas dit zou zien?” Bedenk dat je het beter helemaal achterwege kunt laten als je ooit wilt werken in een bedrijfstak waar een vertrouwenspositie door dit soort foto’s zou kunnen worden geschaad. En stuur alleen foto’s als je dat zelf wilt, want iemand die aandringt, zeker als je terughoudend bent, heeft niet het beste met je voor en wil misschien alleen maar iets achter de hand hebben als het niks wordt of opscheppen bij zijn maatjes.
Tip 2: Blijf cool, voorkom dat je spijt krijgt van ‘sekstberichten’
We hebben het allemaal weleens meegemaakt: het begint met een paar brutale berichtjes, maar al snel krijg je teksten toegestuurd die in 50 Shades of Grey niet zouden misstaan. In je haast om te antwoorden zeg je dingen die je misschien niet digitaal vereeuwigd wilt zien. Sexting – texting, maar dan net een beetje anders – hoeft niet expliciet te zijn om de aandacht te trekken. Neem altijd de tijd, zorg ervoor dat je je op je gemak voelt bij wat je verstuurt, denk eraan wat de gevolgen zouden kunnen zijn als het op internet zou belanden. Stel jezelf de vraag hoe je je zou voelen als het op je Facebookpagina zou belanden. Schrik je van het antwoord, dan is het tijd om offline te gaan.
Tip 3: Voorkom sexting onder invloed
Alcohol verlaagt onze remmingen en werkt als een sociaal smeermiddel, maar gelijktijdig telefoongebruik zou weleens een kater kunnen veroorzaken die langer dan een dag duurt. Als je je ex wilt texten of gewaagde kiekjes wilt nemen, dan is soberheid je vriend. Denk je dat je jezelf niet kunt vertrouwen tijdens een avondje stappen, zet dan je telefoon uit of zet hem in ieder geval in de vliegtuigstand, zodat je bepaalde foto’s niet per ongeluk kunt versturen.
Tip 4: vermijd spionage, het werkt angst in de hand
45% geeft toe de geliefde te bespioneren, maar wat hopen we daar precies mee te bereiken? Als je op zoek bent naar ruzie, is de kans groot dat je iets vindt op de telefoon van je partner: nét te veel kusjes in een sms-bericht, een e-mailadres dat je niet kent, een foto van je liefje met iemand anders tijdens de stapavond… Is dit bewijs van ontrouw? In plaats van de privacy van je partner te schenden, kun je beter een oude FBI-techniek toepassen: stel gerichte vragen over het avondje uit en maak mentale aantekeningen. Herhaal dat een paar dagen later: als er ontwijkend of afwijkend wordt gereageerd heeft er misschien iemand iets te verbergen.
Tip 5: Blokkeer je telefoon en hou je wachtwoorden voor jezelf
Ja, er zijn professionele hackers op jacht naar je bankgegevens en compromitterende plaatjes, maar het echte gevaar loert dichter bij huis. Een op de vijf mensen heeft een wachtwoord met een ex gedeeld, en terwijl driekwart het wachtwoord wijzigt na beëindiging van de relatie, doet een kwart dat niet! Het klinkt misschien heel simpel, maar blokkeer je telefoon, hou je wachtwoorden voor jezelf, gebruik verschillende wachtwoorden voor elk apparaat of sociaal profiel en bescherm je telefoon met beveiligingssoftware zoals McAfee LiveSafe. En als je tóch wachtwoorden deelt met je partner, vergeet ze dan niet te resetten zodra je het hebt uitgemaakt.
Dutchcowboys vs Dutchcowgirls
Wij zijn zelf erg benieuwd naar de verschillen tussen de Cowboys & Cowgirls! Denk jij na over de dingen die je wel/niet deelt met jouw partner? In samenwerking met McAfee houden we een korte enquete. Onder de deelnemers van de enquete verloten we (als je jouw e-mailadres achterlaat) een Toshiba Encore tablet, deze bied je een complete Windows 8.1-ervaring voor werk en privé.
Klik hier om mee te doen aan de Dutchcowboys enquête of klik hier om mee te doen aan de Dutchcowgirls enquête.
Verder lezen over Dating
Artificial Intelligence25.10.2024
Wees niet bang voor Yahoo boys, maar voor deepfake lovers
Van Yahoo boy naar Yahoo botGaming29.08.2024
Dating-apps de deur uit: ga op date in je favo game
Social Media16.08.2024
Gaat je partner vreemd op TikTok? Dat kan worden gecheckt
Cybercrime14.06.2024
5 signalen om datingfraude te herkennen
Online24.04.2024
Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen
Online22.04.2024
Zo zijn je vrienden beter op de hoogte van je Tinder-date
Technology16.02.2024
Vrouw trouwt deze zomer met hologram-partner in Rotterdam
Online15.02.2024
Je AI-geliefde is onbetrouwbaar: onveilig en uit op geld
Doe het veiligVerder lezen over McAfee
Technology23.06.2021
John McAfee overleden: het bizarre leven van de antivirus-magnaat
Online08.03.2021
John McAfee beschuldigd van fraude met cryptogeld
Cybercrime02.10.2018
Doutzen Kroes dit jaar de gevaarlijkste Nederlandse celebrity
Entertainment20.09.2017
DJ Martin Garrix is de gevaarlijkste BN’er volgens McAfee
Most Dangerous Celebrity 2017Cybercrime25.07.2017
No More Ransom na een jaar al onmisbaar
Bijna 30.000 apparaten gedecodeerd, $8,5 miljoen teruggepakt van cybercriminelenOnline19.06.2017
Infographic: offline gaan in de vakantie valt niet mee
Cybercrime04.05.2017
World Password Day: een dag om weer even stil te staan bij jouw wachtwoordgebruik
Cybercrime26.10.2016
Wat is de waarde van gestolen medische gegevens?
Verder lezen over Security
Cybercrime25.11.2024
Ook bekende webshops kunnen je oplichten tijdens Black Friday
Gadgets25.11.2024
Review: Yale Linus slim deurslot L2 & Smart Keypad met vingerafdrukherkenning
En Black Friday deals!Cybercrime20.11.2024
Wortell opent nieuw next-gen Cyber Defense Center
Cybercrime11.11.2024
Dit zijn de huidige trends binnen cybersecurity en hoe je jezelf beschermt
Online06.11.2024
Veel computer-influencers zijn weinig meer dan pseudo-experts
Online31.10.2024
Eerst checken, dan bestellen: Klik niet meteen op die bestelknop!
Nieuwe campagne tegen onbetrouwbare webshopsCybercrime23.10.2024
Ransomwareaanvallen slagen nog steeds: 178 stuks in 2023
Cybercrime15.10.2024