Online30.05.2012

9 tips om jouw blog nog succesvoller te maken


9-tips-om-jouw-blog-nog-succesvoller-te-.jpg
9-tips-om-jouw-blog-nog-succesvoller-te-.jpg

Heb jij ook jouw eigen blog maar weet je niet wat je erop moet zetten? Deelt niemand jouw blog via de social media site’s? Heb je ook last van lage traffic naar jouw blog? Lees dan dit artikel dat duidelijk maakt hoe ook jij succesvol kunt worden met bloggen.

#1 Schrijf geweldige artikels

Als blogger is het jouw taak om de lezer te overtuigen om jouw blog te lezen. Maar voordat je geweldige artikels kunt gaan schrijven, is het belangrijk om stil te staan bij onderstaande punten.

1. Wie wil je bereiken met jouw blog? ( moeders, marketeers, leraren, kinderen).
2. Wat willen ze komen te weten?
3. Wat houdt jouw doelgroep wakker in de nacht?

#2 Zorg voor social share buttons

Mensen die jouw artikel interessant vinden, willen jouw artikel delen. Zorg er dus voor dat je social share buttons bij jouw artikel hebt zoals: Vind Ik Leuk, Retweet, Delen, Recommend, +1 en andere buttons. Door het plaatsen van deze buttons zul je zien dat je meer traffic genereert naar jouw website vanwege lezers die jouw artikel delen met hun netwerk.

Social share plug-ins voor als je WordPress gebruikt:

– DiggDigg
– SexyBookmarks
– AddThis
 

#3 Promoot jouw artikel

Hoe geweldig jouw artikel ook is, als je het artikel niet promoot dan is er een kleine kans dat mensen het lezen. Zorg er daarom voor dat je jouw artikel deelt via: Twitter, Facebook, LinkedIn, Google Plus en misschien wel Pinterest. Als je een goed informatief artikel hebt geschreven dan vinden mensen het niet erg dat je dit deelt via sociale media.

screen-shot-2012-05-30-at-9-34-06-am.jpg
screen-shot-2012-05-30-at-9-34-06-am.jpg

#4 Email jouw abonnees

Als je gebruik maakt van een email-lijst, zorg er dan voor dat je jouw abonnees via de nieuwsbrief up-to-date houdt met jouw laatste artikel. Mensen die staan ingeschreven voor de nieuwsbrief, willen up-to-date worden gehouden met interessante en informatieve informatie. Je kunt beter de huidige abonnees pakken dan zoeken naar nieuwe.

#5 Plaats een inschrijfformulier voor jouw nieuwsbrief

Mensen die geïnteresseerd zijn in jouw artikelen willen meestal nog meer geweldige informatie. Maar stel je voor dat je maar 1 keer per week een blog schrijft, dan moeten jouw bezoekers een lange week wachten. Zorg er daarom voor dat ze zich kunnen inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Op deze manier kan jij ze up-to-date houden over jouw onderwerpen.

Screen shot 2012-05-30 at 9.34.37 AM


#6 Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen

Onze ogen zijn altijd zoekende naar afbeeldingen. Als we een blog artikel openen, dan bestuderen we altijd het artikel met onze ogen. Door het gebruik maken van afbeeldingen maak je de lezer duidelijk waar het artikel overgaat zonder dat hij het blog heeft gelezen.

Screen shot 2012-05-30 at 9.34.47 AM


#7 Maak gebruik van opsommingen

Opsommingen zijn altijd beter te lezen dan langdradige teksten. Mensen van deze tijd hebben meestal minder tijd en zijn gewend aan het binnenhalen van snelle informatie. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van een opsomming. Hierdoor kunnen mensen een artikel sneller bekijken en zien wat wel en niet relevant is.

#8 Zorg voor een pakkende titel

Als je mensen over wilt halen tot actie, is het belangrijk dat je ze pakt met jouw titel. Maak daarom gebruik bijvoorbeeld van:

  • 7 manieren om succesvol te worden
  • Hoe je binnen 2 uur een blog kunt schrijven
  • 3 simpele tips om meer traffic te generen naar jouw website

Daarnaast zorg ervoor dat je een oneven getal gebruikt. Mensen schijnen eerder artikelen te lezen waarin de titel een oneven nummer heeft in plaats van een even nummer.

#9 Plaats jouw artikel op een vaste dag

Je wilt als persoon of onderneming netjes en gestructureerd overkomen. Als mensen donderdag jouw blog lezen en de week erop ook, dan verwachten ze dat je elke donderdag een artikel schrijft. Als je dit niet doet en bijvoorbeeld 2 weken geen artikel schrijft en daarna 3 dagen achter elkaar wel. Dan raken mensen in de war en is de kans veel kleiner dat ze terug komen naar jouw blog.

Tip: Kies een dag waarop je voldoende tijd hebt om te bloggen. Bij mij is dit in de avond na 22:00.

Hopelijk hebben deze 9 tips jouw goed op weg geholpen om nog succesvoller te worden met bloggen. Heb jij zelf nog goede tips? Of loop je nog tegen problemen aan? Laat een berichtje achter en ik zal hem persoonlijk beantwoorden.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Weblog

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

De EU wil graag dat apps wat minder eenkennig worden. Daarom kun je straks ook WhatsApps lezen in andere apps dan WhatsApp, en andersom. WordPress doet vrolijk mee. Het gigantische blogplatform heeft nu versie 1.0.0 van...

Online19.09.2023

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

But first, fediverse.
WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Heb je een eigen reisblog, een receptensite of een nieuwssite over social media? Wat je ook maar doet op WordPress, de kans is groot dat het je goed uitkomt dat er een Twitter-integratie is. Hierdoor kunnen posts die wor...

social media02.05.2023

WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

Het maakt niet uit of je een bedrijf hebt of een eigen, persoonlijk blog: zodra je een website runt, wil je dat er traffic komt. Dat komt er zeker niet alleen maar door op social media naar je pagina te verwijzen of een...

Search13.03.2023

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Wix, een wereldwijd SaaS platform voor het creëren, beheren en uitbreiden van een online aanwezigheid, kondigde eind vorige maand de lancering aan van de toegankelijkheid wizard. Wix gebruikers hebben daarmee nu een sta...

Online01.06.2021

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Gebruikerservaring gaat een steeds grotere rol spelen binnen het online landschap. Daarom heeft Google in 2021 een update op de planning staan om de ‘site-vitaliteit’ op te nemen als rankingfactor. Google zal dit zes...

Search24.09.2020

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Wil jij jouw lokaal op de kaart zetten? Dan is het goed om meer naamsbekendheid op te bouwen. Goede marketing is hierbij een must. Er zijn een aantal componenten binnen marketing die je kunt optimaliseren en waarmee je a...

dc business31.07.2020

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

Google Nederland gaat zo’n 70 lokale nieuwsorganisaties in Nederland van een bijdrage voorzien vanuit het speciale noodfonds dat vorige maand is opgezet. Ook lokale nieuwsorganisaties worden namelijk hard getroffen doo...

Nieuws08.06.2020

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!

Een van de grootste voordelen van de internetgeneratie is het opheffen van beperkingen om een bedrijf te starten. Iedereen met een computer kan in feite direct aan de slag – geen startkapitaal vereist. We hebben vijf o...

dc business10.01.2020

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!