Zoals in een eerdere post al duidelijk werd, was het onderzoek door het Canadese bedrijf AptiQuant over het verband tussen IQ en browservoorkeur een hoax.
Sterker nog: het bedrijf AptiQuant heeft dit onderzoek nooit uitgevoerd. Inmiddels heeft de bedenker van deze mediastunt zich bekend gemaakt en uitgelegd hoe en waarom hij dit bericht de wereld in heeft geholpen.
Bedenker van deze hoax is Tarandeep Gill. In zijn eigen verklaring over het gebeuren geeft hij aan dat hij vanuit een frustratie over problemen die hij als programmeur tegenkwam met IE versie 6.0 tot en met 8.0 een plan bedacht om in ieder geval een aantal gebruikers van Internet Explorer van browser te doen veranderen.
Zelf was hij er van overtuigd dat hij snel ontmaskerd zou worden, omdat er een heleboel aanwijzingen in zijn “onderzoeksresultaten” zaten die direct duidelijk hadden kunnen maken dat dit geen wetenschappelijk onderbouwd materiaal was.
Volgens Gill zijn de resultaten van zijn “onderzoek” kennelijk precies wat veel mensen wilden horen. Persoonlijk denk ik dat je in deze tijd, waarin er een stortvloed van informatie is die je passief tot je kunt nemen, altijd zelf actief moet blijven nadenken alvorens conclusies te trekken.
Verder lezen over Browser
Cybercrime11.10.2024
Het allerbelangrijkste gereedschap van cybercriminelen is JOUW browser!
Gebruik daarom liever apps op tablets of smartphones voor de allergevoeligste gegevensOnline07.08.2024
Apple-browser Safari introduceert oplossing voor een grote ergernis
Online15.12.2023
Browser krijgt een paniekknop: heel handig voor stiekemerds
Online18.10.2023
Chrome verbetert je tikfouten nu alvast in de URL
Online19.05.2023
10 tips en tricks voor Chrome
Cybercrime19.12.2022
Webbrowsers: permanent kwetsbaar voor malafide betaalverzoeken
Gebruik browsers alleen voor browsing... nooit om mee te betalen!Online22.11.2022
Radiostations kun je ook prima online in de browser luisteren
Online30.09.2022