12.09.2009
Online

Betrouwbare secundaire tickethandel?

By: Redactie Dutchcowboys

BlogOnline
betrouwbare-secundaire-tickethandel.jpg
betrouwbare-secundaire-tickethandel.jpg

Het lijkt erop het kopen van toegangskaarten voor evenementen via de zogenaamde ‘secundaire ticketaanbieders’ toch een stuk transparanter gaat worden. Althans, dat is de missie van branchevereniging EUSTA, opgericht op 1 juli 2009.

Duidelijkheid, zekerheid voor de consument en een betrouwbare gesprekspartner zijn voor de evenementenbranche staan voorop. Vaak is het voor de consument niet duidelijk dat hij zich op een secondary ticketeting website bevindt. “Wij vinden dat hier iets aan gedaan moet worden dmv. van een gedragscode en hier wordt nu achter de schermen hard aan gewerkt. Op dit moment zijn de Eusta leden helaas nog niet zover dat alles volledig transparant is. De oprichting van de branche-vereniging is in ieder geval een eerste goede stap in de richting.” Aldus een woordvoerder van de EUSTA.

Ook gaat de branchevereniging zich inspannen om het door organisatoren van evenementen verspreide imago van ‘zwarthandel’ weg te poetsen. En verder streven ze er ook naar om gerespecteerd partner te worden van de organisatoren, een marktsituatie zoals die al jaren geldt in het buitenland (met name in de USA en Engeland).

Voorzitter van de branchevereniging is de oud-voetballer Keje Molenaar (advocaat bij Korvinus Abeln advocaten te Amsterdam, gespecialiseerd in arbeids-, sport- en amusementsrecht): “EUSTA staat voor een transparante en eerlijke secundaire ticketmarkt. De aangesloten bedrijven staan garant voor heldere gedragsregels waar zij op worden gecontroleerd en gesanctioneerd. Consumenten kunnen aan het EUSTA-keurmerk zien of zij te maken hebben met een betrouwbare secundaire ticketaanbieder.”

Onder de EUSTA vallen Worldticketshop.nl, Pepetickets.nl, Rang1tickets.nl, Onlineticketshop.nl, Budgetticket.nl en Tickets4u.nl. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Ticketshops op moeten gaan letten. Het doorverkopen van kaartjes is wettelijk niet verboden, maar de aanbieder is wel wettelijk verplicht om de consument goede informatie te geven. En dat is als het goed is een van de dingen waar de Eusta zich op gaat richten.

Share this post