Online04.03.2009

MijnAlbum nu ook op Wii, Playstation 3 en iPhone


mijnalbum-nu-ook-op-wii-playstation-3-en.jpg
mijnalbum-nu-ook-op-wii-playstation-3-en.jpg

De online fotodienst MijnAlbum maakt het vanaf nu mogelijk om foto’s die op de site geplaatst zijn, te bekijken en te delen via de TV, Wii, Playstation 3 en iPhone.

Het ontsluiten van de website op TV is door een samenwerking met Philips Net TV tot stand gekomen. Net TV is de nieuwe functionaliteit op de high-end televisies van Philips waarbij mensen hun TV kunnen gebruiken om online het laatste nieuws te checken, de weersvoorspellingen te bekijken of hun foto’s te delen.

Internet op je TV is een grote sprong voorwaarts in de digitale beleving van mensen“, aldus Andries Nolles, marketing directeur bij MijnAlbum.nl “Met name het bekijken van foto’s leent zich uitstekend voor de TV omdat je gezellig met vrienden en familie bijvoorbeeld het laatste verjaardagsfeestje kan herbeleven. Een groot scherm kijkt daarbij natuurlijk extra comfortabel.”

Behalve voor Net TV zijn er ook applicaties ontworpen voor de populaire gaming platformen Nintendo Wii, de Sony Playstation 3 en de iPhone. Nolles: “De populariteit en de gebruikersvriendelijkheid van de platformen maakt dat de apparaten zich uitermate goed lenen voor het bekijken en delen van foto’s. We zijn erg trots op het resultaat.”

Met het lanceren van de applicaties verlaagt MijnAlbum de drempel tot het delen van foto’s een stuk verder. “Onze doelstelling is altijd geweest om het delen van foto’s zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek“, aldus Nolles. “De applicaties die we ontworpen hebben voor TV, Wii, PS3 en iPhone dragen hier een belangrijke steen aan bij.”

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.