Online24.04.2008

Scheidsrechtershop.nl in 3 dagen live


scheidsrechtershop-nl-in-3-dagen-live.jpg
scheidsrechtershop-nl-in-3-dagen-live.jpg

De kanshebbers op een gratis webwinkel waren al eerder bekend. Tijdens de Thuiswinkelvakbeurs is Scheidsrechtershop.nl, de online winkel voor scheidsrechterbenodigdheden live gegaan en heeft zijn eerste verkoop gedaan. Bedenker en eigenaar van de nichewinkel, Koen Kornegoor (25) heeft in drie dagen zijn hele shop gebouwd, ondersteund door specialisten van een aantal sponsoren. De bezoeker van Scheidsrechtershop.nl kan shirtjes, kousen, broekjes, trainerspakken sporttassen, fluiten, kaarten, boekjes voor de kaarten, vlaggen en overige scheidsrechterspullen kopen.

Ik zag op Twinkle.nl dat deze prijs werd uitgeloofd en wist meteen dat ik mee wilde doen. Voor teamsport.com doe ik de marketing en zag daar dat scheidsrechterstoebehoren weinig aandacht krijgen. Mijn doel was om deze prijs te winnen en ik heb me er volledig voor ingezet. We komen er achter dat in drie dagen een hele winkel bouwen eigenlijk niet te doen is. Super dat het voor 90 procent is gelukt. Het is hectisch om in zo’n korte tijd een webwinkel te bouwen en de hulp die ik daarbij heb gehad van de sponsoren is enorm. De komende dagen zetten we de puntjes op de i“, aldus Koen Kornegoor. “Ik ben blij met het krijgen van deze kans en waardeer de hulp van de Thuiswinkelvakbeurs en de sponsoren. Veel mensen hadden deze kans ook willen hebben en ik ben de gelukkige winnaar.”

Naast het idee voor de online scheidsrechtershop werd het idee voor een webwinkel voor natuurlijke geneesmiddelen en een winkel voor het pimpen van iPods, mobieltjes en gameboys gepresenteerd op de eerste dag van de TCD. Na kort beraad was de jury van mening dat de nichemarkt die Kornegoor wil bedienen met zijn winkel, inderdaad een gat in de markt biedt en gunt hem de winst.


Koen Kornegoor heeft zich goed voorbereid op het presenteren van zijn idee voor de vakjury. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers van de zeven bedrijven die gezamenlijk een prijzenpakket ter waarde van 12.500 euro beschikbaar stellen. Hij presenteerde zijn idee met sheets in de stijl van het ontwerp dat hij al voor de site heeft laten maken. Met Eric Braamhaar – internationaal topscheidsrechter – gaat Kornegoor een samenwerkingsverband aan en hij volgde zelfs een presentatietraining. Bovendien vond hij zijn werkgever, teamsport.com, bereidt om het magazijn beschikbaar te stellen indien hij zou winnen.

Ondersteuning door specialisten
ABN AMRO levert het betaalpakket, Dokter Klik ondersteunt met een Adwords campagne, ICTRecht geeft juridisch advies, Make or Buy Solutions verzorgt de fulfillment voor driehonderd bestellingen, Mijn Winkel stelt de software voor het bouwen van een winkel beschikbaar, Speurders.nl doet een promotiepakket cadeau, TNT Post Pakketservice verzorgt kosteloos de eerste honderd verzendingen, inclusief dozen en levert een gratis labelprinter en on-site installatie. Stefan Potuijt van X-Qlusive Style heeft met de software van Mijn Winkel de winkel gebouwd.