Online27.11.2007

Het is Negerweek op Spunk: ‘Dagje uit als Zwarte Piet’


-191.jpg
-191.jpg

Blog Spunk doet het goed bij de www.dutchbloggies.nl categorie Videoblog. Staat de Sint al dagen bovenaan bij Vipspotting.nl, Spunk doet onderzoek als Zwarte Piet.

‘In Nederland is het in het dagelijks leven gewoon handiger om blank te zijn. Bewust of onbewust discrimineert iedereen en daarom hebben veel zwarte mensen toch vaak een stuk meer moeite om zomaar overal binnen te komen en worden ze eerder berispt op kleine overtredingen. Er is echter één neger die zomaar dingen mag doen die een ander niet mag: Zwarte Piet.’

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.