Online21.11.2007

Wegener Reisradar: Ontdek, Vergelijk, Zoek en Boek je vakantie


1195643782logo-reisradar.jpg
1195643782logo-reisradar.jpg

Wegener lanceert vandaag ReisRadar. Met deze nieuwe landelijke reisportaal begeeft Wegener Dagbladen zich in de enorme markt van reiswebsites. ReisRadar heeft als doel het grootste Nederlandse reisportaal te worden.

Het unieke karakter van ReisRadar komt voornamelijk tot uiting in de volledigheid die het biedt. Naast het zoeken en boeken van een vakantie kan de bezoeker zich breed oriënteren middels de grote hoeveelheid en dagelijks verse redactionele content. Bovendien kan de bezoeker vakanties met elkaar vergelijken. Het reisaanbod beslaat de gehele wereld en wordt zoveel mogelijk afgestemd op de consumentenbehoefte. Populaire bestemmingen rond de Middellandse Zee zullen daarom extra goed vertegenwoordigd zijn.

Ontdek, Vergelijk, Zoek en Boek ReisRadar laat zich het beste vertalen in vier kernwoorden; Zoek, Ontdek, Vergelijk en Boek. De ‘zoek- en boek-functie’ wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingen met meerdere bekende reisorganisaties welke middels een technische koppeling, gerealiseerd door ICT-partner TSI Solutions, hun totale reisaanbod gekoppeld hebben aan de website. Het boeken gebeurt daardoor geheel binnen de website van ReisRadar . Momenteel participeren de volgende reisorganisaties in ReisRadar: OAD Reizen, Neckermann Reizen, Vrij Uit, Sudtours Vliegvakanties, Sunair Vakanties, Sky International Tours, Girassol Vakanties, Isropa Reizen, DTI Travel.

Persoonlijke beoordelingen en reiservaringen ‘Ontdek’ en ‘Vergelijk’ wordt op verschillende manieren ingevuld . Er is een samenwerking aangegaan met Zoover.nl, de grootste website op het gebied van vakantiebeoordelingen. Hiermee beschikt ReisRadar in één klap over bijna 400.000 persoonlijke beoordelingen van ruim 100.000 accommodaties over de gehele wereld. Al deze en toekomstige beoordelingen worden ‘realtime’ geladen in ReisRadar.

Daarbij kunnen bezoekers hun eigen reisverhalen direct op Reisradar plaatsen.De Nederlandse consumenten maken doorgaans weloverwogen keuzes als het gaat om hun vakanties en laten zich daardoor graag inspireren en overtuigen door ervaringen van andere vakantiegangers. Bovendien beschikt ReisRadar over een eigen webredactie welke dagelijks nieuwe artikelen ter inspiratie zal toevoegen

Consumentencampagne ReisRadar zal van start gaan met een grootschalige consumentencampagne, die vergezeld gaat met een online spel. De campagne zal terug te zien zijn in o.a. Wegener’s eigen dagbladen en nieuwssites, maar ook op een groot aantal andere websites en op de radio.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.