Online10.10.2007

Nieuwe portal laat stedenexperts informatie uitwisselen


1192005470youropi.jpg
1192005470youropi.jpg

Nederland is een nieuw webinitiatief rijker: www.youropi.com. Deze portal richt zich op de vrijetijdsbesteding van mensen tussen 25 en 40 jaar. Het is een informatieve website over Europese steden. De site beschrijft de speciale en leuke plekken van een stad. Youropi biedt de gebruiker een overzicht van leuke winkels, restaurants, hotels, activiteiten en evenementen. Verder kan er ook nuttige stads informatie zoals parkeren, winkelopeningstijden en de bereikbaarheid worden geraadpleegt.

Om aan unieke content te komen maken ze gebruik van lokale experts. Welke op korte termijn een eigen pagina krijgen waarop de meest up to date informatie door hen zelf kan worden bijgehouden. Oprichter John van Vroenhoven, voormalig directeur Lycos Europe: “Youropi.com is een lifestyleportal. Wij willen onze doelgroep inspireren met unieke content. Door ons niet bezig te houden met verkoop van reizen en aanverwante producten waarborgen we onze onafhankelijkheid en kunnen we ons 100% focussen op unieke informatie”.

Vanaf de start zijn 9 steden terug te vinden op de website (Rotterdam, Utrecht, Den Haag, ’s-Hertogenbosch, Breda, Maastricht, Londen, Gdansk en Gent). Nieuwe steden worden de komende maanden toegevoegd. Dat zijn niet altijd de grootste steden van een land. “Onze doelgroep trekt er steeds vaker en verder op uit. Door de komst van vele budget airlines zijn vele, minder bekende, Europese steden makkelijker bereikbaar geworden. Op die trend speelt Youropi.com in”.