Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!
Bij het veilinghuis Sotheby’s in Londen zijn twee tiara’s van Josephine Bonaparte, de vrouw van Napoleon, onder de hamer gegaan. De twee ‘kroontjes’ leverden samen het niet te versmaden bedrag van 576.000 Britse ponden op, zo’n 675.000 euro. Daarmee hebben ze het verwachte veilingbedrag met 76.000 pond overtroffen.
Gouden tiara’s met sierraden
Een van de tiara’s is goud met blauwe emailaccenten en levendige rode carneoolgravures met klassieke portretten. De diadeem werd aangeboden als onderdeel van een sieradenset, naast bijpassende oorbellen, een riemornament en een kam. Op de tweede gouden, geëmailleerde tiara staan afbeeldingen van de oude Griekse goden Zeus, Dionysus, Medusa, Pan en Gaia in agaat en jaspis. Deze tiara was vóór de veiling uitgeleend aan het Victoria & Albert Museum in Londen. Dat museum claimt dat de vrouw van Napoleon deze tiara waarschijnlijk cadeau kreeg van haar schoonzus, Caroline Murat.
De enorme honger naar luxe en grootsheid van zowel Napoleon zelf als zijn vrouw Josephine zorgde voor een opleving van de sierradenindustrie in Frankrijk. De keizerin gaf in amper zes jaar naar verluid meer dan 25 miljoen Frank uit aan kleding en sierraden. Dat was veel meer dan de haar toegewezen toelage.
Voor Josephine was Napoleon’s overigens haar tweede man na een eerder huwelijk met edelman en generaal Alexandre de Beauharnais. Zij stond echter ook te boek als een slimme verleidster. Echter, toen bleek dat zij (of Napoleon) niet in staat was om kinderen te krijgen, besloot ze van de keizer te scheiden. Dat wil zeggen, ze deed afstand van haar huwelijk. Josephine Bonaparte overleed in 1814.