Nieuws06.03.2019

Spectaculaire groei van Deliveroo: dit jaar 100 miljoen mensen in Europa


Maaltijden bezorgen steeds populairder

Het gaat goed met Deliveroo, het online platform waarmee je online maaltijden kunt bestellen bij inmiddels 10-duizenden restaurants in West-Europa. Wereldwijd zijn dat er inmiddels 80.000 en met 60.000 bezorgers om het bij jou thuis te laten bezorgen. Het bedrijf met een hoofdkantoor in Londen heeft voor 2019 ambitieuze plannen voor iedereen die gebruik maakt van de dienst.

Virtual Brands

Dit jaar wil Deliveroo nieuwe samenwerkingen aangaan met restaurants die verschillende cuisine-types bieden. Eind 2019 moet de teller op meer dan 85.000 restaurants in heel Europa staan. Een belangrijke uitbreiding en verbetering zijn ‘Virtual Brands’. Deze digitale merken zijn beschikbaar via de Deliveroo-app of -website, als een apart restaurant met een nieuwe keuken of een andere menukaart. Met een ‘Virtual Brand’ kan een BBQ-zaak een Mexicaanse menukaart aanbieden, een Grieks restaurant gezonde proteïne bowls bereiden en een populaire pizzeria ook wraps bezorgen.

Het concept biedt bestaande restaurants in staat nieuwe of complementaire keukens aan te bieden vanuit hun huidige keuken onder een nieuwe merknaam. Eind 2019 wil Deliveroo samen met bestaande restauranthouders 1.700 Europese virtuele merken beschikbaar maken voor klanten.

Meer aandacht aan Deliveroo bezorgers

In 2018 is Deliveroo gestart met een dynamische vergoeding per bestelling, die grotendeels afhankelijk is van de afstand die bezorgers afleggen. Voorheen kregen zij dezelfde vergoeding voor kortdurende bestellingen, als voor bestellingen die veel verder weg waren. Binnenkort maakt Deliveroo het mogelijk om bezorgers voor ‘Cash Out’ te kiezen, waarmee zij, door enkel op een knop in hun app te drukken, hun verdiensten de volgende dag ontvangen. Deze nieuwe mogelijkheid zal bezorgers helpen bij het beheren van hun financiën en zo kunnen zij hun vergoeding eerder ontvangen dan de vaste, tweewekelijkse momenten.

Gepersonaliseerde restaurant-selectie

Via de Deliveroo app zie je als klant een selectie van restaurants op basis van de restaurants waar je eerder een bestelling hebt geplaatst. Dit naast restaurants gebaseerd op voorkeuren van vergelijkbare klantprofielen. Deze stap is vooral bedoeld om gebruikers van Deliveroo een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden.

Deliveroo is wereldwijd beschikbaar in meer dan 14 landen en 500 steden en plaatsen. Tegen het einde van 2019 wil Deliveroo zo gegroeid zijn dat 100 miljoen mensen in Europa via het platform maaltijden kunnen bestellen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

...

Verder lezen over Food

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Wist je dat het de Week tegen Voedselverspilling is? Ook jij kunt waarschijnlijk iets doen om minder voedsel -en geld- te verspillen.

Gadgets12.09.2024

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model