PayPal introduceerde afgelopen weekend, tijdens het Amsterdam Open Airfestival, succesvol cashless betalen in Nederland. Gebruikers konden vooraf of tijdens het event hun PayPal-rekening koppelen aan een festivalaccount om vervolgens snel en gemakkelijk via het eigen festivalbandje te betalen.
Deze cashless armbanden zorgen niet alleen voor kortere wachttijden bij de ingang, maar ook aan de bar en bij andere stands. De eerste reacties van bezoekers zijn dan ook enthousiast.
Nog een ander voordeel. Het op deze manier gebruiken van de bandjes i.c.m. PayPal zorgt ook voor een automatische terugstorting van het resterende tegoed. Het overhouden van muntjes die je nooit meer op kan maken is hiermee dus verleden tijd.
“De manier waarop we betalen, is aan het veranderen. Mobiel en cashless zijn de toekomst. Consumenten willen gemak en snelheid. Deze oplossing biedt een snelle en veilige manier om op festivals te betalen. Dat zorgt ervoor dat festivalgangers niets in de weg staat om een mooie tijd met vrienden te beleven. We zijn zeer enthousiast dat we het festivalseizoen met PayPal op Amsterdam Open Air kunnen openen,” aldus de tijdens Amsterdam Open Air aanwezige Jan-Willem Roest, General Manager PayPal Benelux.
De 40.000 bezoekers hebben tijdens Amsterdam Open Air in vergelijking met andere festivals geprofiteerd van aanzienlijk kortere rijen. PayPal-gebruikers hebben de rij zelfs over kunnen slaan.
“Door de samenwerking met PayPal kunnen wij onze bezoekers nog meer gebruiksgemak bieden. Daarnaast zien wij PayPal als een relevante partner onder onze jongeren doelgroep,” zegt Tom de Louw, Apenkooi Events.
Belgische partner PlayPass verzorgt de technische koppelingen achter het betaalsysteem. Samen met PayPal zorgen zij ervoor dat het mogelijk is om een account aan de RFID-chip in de armband te koppelen. De RFID-chips van PlayPass zijn robuust, sterk beveiligd en snel. Het principe van de chip is te vergelijken met een OV-chipkaart, maar dan met een betere beveiliging aangezien de gebruikte chips 3des encryptiestandaarden respecteren.
[Foto via Igor Roelofsen / Amsterdam Open Air]