Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
In haar restaurant Arnhem-GelreDome heeft McDonald’s een proeflocatie ingericht die laat zien wat er mogelijk is voor restaurants in de anderhalvemetermaatschappij. Het idee is om samen met franchisenemers en vakgenoten deze proeflocatie te verbeteren om het mogelijk te maken de zittende horeca samen weer op te starten.
De herinrichting van dit restaurant heeft ervoor gezorgd dat een klant op een heel andere manier bestelt en zijn bestelling krijgt. Omdat beter te faciliteren is de functionele communicatie en de aanwijzingen in het restaurant ‘leuk’ gemaakt.
Elkaar ondersteunen
Managing Director van McDonald’s Nederland, Erwin Dito, legt de nadruk op samenwerken in de branche: “Als grootste horecabedrijf van Nederland denken we graag in oplossingen. Uiteraard is elk restaurant anders, dat geldt ook voor onze eigen restaurants, maar elke ondernemer heeft wel met dezelfde uitdagingen te maken om een veilige omgeving voor gasten en medewerkers te creëren.
Daarom nodigen we collega-horecaondernemers uit bij ons te komen kijken en met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle Nederlanders straks weer op veilige wijze kunnen genieten van alles wat de horeca te bieden heeft.”
Extra maatregelen
De proeflocatie bouwt voort op de maatregelen die de keten al heeft genomen om haar gasten via de McDrive en McDelivery toch van dienst te blijven zijn. Zo is het inmiddels mogelijk om volledig contactloos te bestellen. Maar voor het personeel is qua werkwijze en keukenopstelling het een en ander veranderd. Het is van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze gegaan waar iedere medewerker in een eigen zone heeft.
Proeflocatie
Op proeflocatie Arnhem-GelredDome zijn twee nieuwe varianten uitgewerkt aan de hand van de maatregelen die nu van kracht zijn: de Take Out Plus en Dine In. Beide opties zouden een blauwdruk kunnen vormen voor hoe het straks weer mogelijk is om gasten te verwelkomen.
Take Out Plus
Gasten bestellen bij Take Out Plus in het restaurant en kunnen in een speciaal ingerichte ruimte aan statafels met maximaal drie personen hun gerechten opeten. Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant aan tafel geserveerd. Dat gebeurt met behulp van een trolly, die wordt door een medewerker naar de tafel gebracht en gasten kunnen zelf hun gerechten pakken. Dat moet zorgen voor een veilige afstand tussen medewerkers en gasten.
Verder lezen over Coronavirus
Nieuws17.09.2024
Gecombineerde NIVEL- en CBS-gegevens COVID-19-pandemie zijn prima te verklaren!
Online25.07.2023
Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in
Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfectiesOnline22.02.2023
Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen
Mobile05.12.2022
iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit
Lifestyle18.11.2022
Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’
Nieuws14.11.2022
Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau
Nieuws02.09.2022
De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid
De karakteristieke wijze waarop zoönoses zich doorgaans ontwikkelenMobile20.04.2022