Nieuws27.07.2018

Je kan ook heerlijk in de zomer gaan gourmetten


Hartje zomer, dus je bent meer bezig met barbecueën dan met gourmetten. Maar toch kan je ook prima op bijvoorbeeld een regenachtige zondag (als het ooit nog een keer echt gaat regenen dan) ook in de zomer lekker gourmetten. Gezellig met het gezin, je familie of vrienden een lange middag of avond vol gezelligheid en met vooral ook veel en lekker eten.

En ben je een echte fan van barbecueën, dan is het traditionele gourmetten ook wel iets voor jou, dat gebeurt namelijk nog gewoon op vuur met kleine spiritusbranders onder de pannetjes. Tegenwoordig worden er alleen vooral elektrische gourmetstellen verkocht en gebruikt, die meestal uit 4 tot 6 pannetjes bestaan en die van onderaf elektrisch worden verwarmd.

Traditie in Nederland

Het is al enige tijd echt een kersttraditie in Nederland. Maar het kan natuurlijk ook prima op een regenachtige dag in de zomer. Of als je geen fan bent van barbecueën, gewoon hartje zomer en lekker in de tuin, heb je ook die geur in huis niet die meestal nog wel even blijft hangen. Een gourmetstel heb je al in huis of anders is dat zo geregeld, en met deze tips maak je er dan een heerlijk dagje gourmetten van.

Tips voor tijdens het gourmetten

Het belangrijkste zit hem natuurlijk in de gourmet recepten die je gebruikt. Vlees en vis vormen natuurlijk de basis. Omdat de bereiding vaak minimaal is zal je wel voor kwaliteit moeten kiezen. Die kant- en klare gourmetschotels kennen we allemaal wel, maar het is toch veel fijner om zelf iets samen te stellen en het zo af te stellen op de smaak van jou en je mede-eters.

Heb je wat tijd om alles goed voor te bereiden, kruid het vlees (met name kip en biefstuk) dan eens door het lekker te marineren. Ook de andere vleessoorten zoals varkenshaas, cordon bleu en slavinken doen het natuurlijk altijd goed. Maar als je het soms ietsje aanpast kan je toch zorgen voor wat leuke smaak variaties. Met hamburgers bijvoorbeeld, gebruik eens een keer wat extra kruiden, sambal of brie, ananas & bacon. En denk ook eens aan wat ander vlees. Hertenbiefstuk, eendenborstfilet, ossenhaas en lam.

Nog niet genoeg variatie, dan kan je natuurlijk uitpakken met een aantal verschillende gourmet sausjes. Behalve dat je deze natuurlijk op de bord gebruikt, kan je er ook het vlees mee insmeren. Knoflooksaus en honing-mosterdsaus zijn dan twee goede voorbeelden. De smaak van de saus trekt dan heerlijk in het vlees.

Natuurlijk zijn er online nog veel meer tips beschikbaar om het dagje gourmetten nog leuker (en lekkerder) te maken. Kijk dan ook eens bij brendakookt, lekkertafelen of check hier het lekkerste gourmet-vlees.

[Afbeelding © sara_winter – Adobe Stock]

...

Verder lezen over Food

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Wist je dat het de Week tegen Voedselverspilling is? Ook jij kunt waarschijnlijk iets doen om minder voedsel -en geld- te verspillen.

Gadgets12.09.2024

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model