Nieuws19.09.2023

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout


HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf toevoegen. Om de maaltijden nog wat gezonder te maken gaat HelloFresh, samen met de Nierstichting, experimenteren met een aantal zogenoemde zoutbewuste maaltijden.

Minder zout is gezonder

Het doel is om mensen bewuster te maken van het feit dat ze doorgaans – en dat geldt volgens de Nierstichting voor 85 procent van de bevolking – te veel zout eten. Een gewoonte die tot onherstelbare nierschade kan leiden. De Nierstichting zet zich daarom al langer in voor een zoutbewust leven. De samenwerking met HelloFresh is daar ook een onderdeel van.

In de box van HelloFresh die klanten van de maaltijdbezorger in de week van 23 t/m 29 september ontvangen kunnen klanten onder andere kiezen voor drie gevarieerde, zoutbewuste, recepten. Twee weken later, in de box van 7 t/13 oktober volgen er nog eens twee recepten waarbij bewust minder zout is voorzien. Deze recepten staan in de lijst van HelloFresh in die weken te boek als ‘Nierstichting keuze’ en ‘zoutbewust’.

HelloFresh voegt een aantal `zoutbewuste` maaltijden toe aan haar recepten.
HelloFresh voegt een aantal `zoutbewuste` maaltijden toe aan haar recepten.

Een mooi initiatief, al benadrukt de Nierstichting wel dat de zoutbewuste recepten van HelloFresh niet specifiek voor nierpatiënten gemaakt zijn. Ze zijn dus puur bedoelt om gezonde mensen bewuster te maken van het feit dat het gebruik van minder zout maaltijden niet minder lekker maken.

De ‘IKEA’ van de maaltijdbezorgers

De maaltijden van HelloFresh, voor wie het misschien niet weet, zijn niet kant-en-klaar, zoals je bij onder andere Thuisbezorgd kunt bestellen. Nee, HelloFresh is een soort IKEA voor het avondeten; ‘some assembly required’. Ofwel, je krijgt de ingrediënten en mag zelf koken. Op zich handig, want je koopt nooit te veel ingrediënten, die vervolgens liggen te verpieteren in de (koel)kast of garage.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

...

Verder lezen over Food

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Wist je dat het de Week tegen Voedselverspilling is? Ook jij kunt waarschijnlijk iets doen om minder voedsel -en geld- te verspillen.

Gadgets12.09.2024

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model