Nieuws14.05.2021

Goed Nieuws: een ‘onherkenbare’ Leonardo DiCaprio, Friends reünie en goud zoeken kan ook in Nederland!


Het is vrijdag en hoewel veel mensen er dankzij Hemelvaartsdag een extra lang weekend van hebben gemaakt, is er natuurlijk zoals altijd weer een Goed Nieuws vol positieve en grappige berichten. Eén van de hoogtepunten is de ‘onherkenbare’ Leonardo DiCaprio. En wist je dat er ook in Nederland goud te vinden is? Dit en meer fijne berichten lees je vandaag in deze editie!

Er blijkt een pratende dinosaurussoort te zijn geweest in Mexico

Er is een nieuwe dinosaurus gevonden. Het gaat uiteraard over een uitgestorven exemplaar, maar niet zomaar eentje. In Mexico hebben paleontologen een fossiel van 73 miljoen jaar oud gevonden. Dat blijken de resten te bevatten van een grote herbivoor (planteneter) die geluid maakte om te communiceren. Hij heeft de naam Tlatolophus galorum gekregen. Er is al veel van hem gevonden: een staart, een bijna volledige schedel, de kam, zijn schouder en het dijbeen. Hij kon overigens niet alleen praten, hij kon ook luisteren: de onderzoekers hebben ontdekt dat het dier ook oren had.

De teaser voor de Friends-reünie is een feit: en de releasedatum ook

We schreven op het jubileum van Friends al dat er een reünie aankwam en wat die dan inhield, maar HBO Max heeft nu een ietwat saaie teaser uitgegeven om de releasedatum van de reünieshow (dus geen nieuwe aflevering) te onthullen. 27 mei is het te zien op HBO Max, dat helaas nog niet in Nederland beschikbaar is. Hopelijk in de tweede helft van 2021, of hopelijk kan HBO-uitbater Ziggo iets regelen om deze zeer gewilde bijeenkomst van onze favoriete sitcom-personages ooit toch in Nederland te kunnen vertonen.

Leonardo DiCaprio is (niet) onherkenbaar in nieuwe film van Scorsese

De New York Post had een ietwat gênant moment deze week, toen het op Twitter een foto plaatste van de nieuwe Scorsese-film Killers of the Flower Moon. In deze western zijn acteurs te zien als Leonardo DiCaprio en Lily Gladstone, die verliefd op elkaar worden. Dat is wat problematisch, want de vrouw is Osage en de man is wit. Wat echter zorgde dat de New York Post zo in opspraak raakte, dat is dat het over de film tweette dat Leonardo DiCaprio ‘onherkenbaar’ zou zijn in een nieuw beeld van de film. Oordeel zelf (en open de tweet vooral in Twitter om de hilarische reacties te zien):

‘Cursed Architecture’: welke gek heeft dit zo gebouwd?

We delen in deze rubriek graag interessante accounts die heerlijk zijn om doorheen te scrollen. Deze week stuitten we op Cursed Architecture. Een account op Twitter vol met de meest bizarre bouwsels. Trappen die op een vreemde plek zitten, wasbakken die veel te laag of hoog zijn geplaatst of blinde deuren bijvoorbeeld. Je vraagt je echt af welke gek dit zo heeft gebouwd. Of geschreven, want er komen ook fijne spelfouten voorbij. Voor ons in ieder geval weer lekker om doorheen te scrollen.

Goud zoeken in Nederland

Kijk je kwijlend naar programma’s over goudzoekers? Lijkt het je leuk om zelf eens met een zeefje op zoek te gaan naar goud? Daarvoor hoef je niet eens af te reizen naar de Verenigde Staten. Ook in Nederland kun je namelijk goud vinden, langs de rivier de Rijn. Er moeten nog talloze gouddeeltjes te vinden zijn, maar een grote goudklomp ga je niet vinden. Denk eerder aan mini-goudflintertjes. In de buurt van de grens met Duitsland worden regelmatig flintertjes goud gevonden langs de oevers van de Rijn. Zie je jezelf al lopen met een zeefje? Google even op ‘goudzoekset’ en pak de auto naar Gelderland. Een lekker ‘corona proof’ uitje bovendien.

In de toekomst hebben we geen koelkast meer nodig

Een food-tech startup in New York heeft een technologie ontwikkeld om maandenlang bederfelijk eten te bewaren zonder koeling of het gebruik van kunstmatige conserveermiddelen. Dat is nog eens goed nieuws voor de hele wereldbevolking, want het kan enorme hoeveelheden voedselverspilling tegengaan. Met een CO2-pasteurisatietechnologie (wat een woord) zorgt Farther Farms ervoor dat bederfelijk voedsel tot wel 90 dagen houdbaar blijft. Het eten in een speciale verpakking gedaan en gevuld met de speciale CO2, waardoor schade door oxidatie en bacteriën worden tegengegaan. Wie weet hebben we binnenkort dus helemaal geen koelkast meer nodig!

Verder lezen over Serie

Schrijver Game of Thrones bekritiseert House of the Dragon

GoT-schrijver George R.R. Martin wijdde een blog aan het nieuwe seizoen van House of the Dragon waarin hij niet bepaald mild is. Let op: dit artikel bevat spoilers.

Entertainment05.09.2024

Schrijver Game of Thrones bekritiseert House of the Dragon

16 september nieuwe Netflix Geek Week: dit kun je verwachten

“Calling all Geeks’: Netflix kondigde vorige maand al zijn Geeked Week aan met een teaser, maar het gooit er nu nog even een trailer achteraan.

Entertainment03.09.2024

16 september nieuwe Netflix Geek Week: dit kun je verwachten

SkyShowtime toont nieuwe beelden van Yellowstone

Yellowstone volgt het verhaal van de familie Dutton, die de grootste aaneengesloten veeboerderij in de Verenigde Staten beheert. Naast de veranderende relaties, romances, onopgeloste moordzaken, open wonden en zuur verdiend respect, ligt de ranch voortdurend in de clinch met zijn omgeving: een uitdijende stad, een indianenreservaat en geniepige zakelijke rivalen. De beelden (zie hieronder) geven een eerste kijk in de nieuwe uitdagingen van de familie Dutton, met onder andere Beth Dutton en Rip Wheeler, wiens liefdesverhaal te midden van al het tumult verder bloeit.

Entertainment02.09.2024

SkyShowtime toont nieuwe beelden van Yellowstone

Een tv-programma opnemen? Ziggo gooit er een reclameblok voor

Ziggo voegt zelf voorafgaand aan het programma een batterij aan reclames toe en je kunt er niets tegen doen.

Video29.08.2024

Een tv-programma opnemen? Ziggo gooit er een reclameblok voor

10 Netflix-films en series die in de tweede helft van 2024 verschijnen

De zomervakantie is voorbij. Geeft niet: binnenzitten is geen ramp deze tweede helft van het jaar. Netflix komt met leuke dingen.

Entertainment27.08.2024

10 Netflix-films en series die in de tweede helft van 2024 verschijnen

Disney cancelt Star Wars-serie The Acolyte

Het is klaar voor The Acolyte. De Disney-serie die een nieuw kijkje in het Star Wars-universum geeft krijgt niet de kans om zich verder te ontwikkelen.

Entertainment20.08.2024

Disney cancelt Star Wars-serie The Acolyte

Oorlog in Midden-aarde in de nieuwe trailer van The Rings of Power

Nog maar heel even wachten en we zien hoe de oorlog losbreekt in Midden-aarde. Sauron heeft al zijn snode plannen in werking gesteld en daar zien we in seizoen 2 van The Rings of Power het eerste resultaat van.

Entertainment15.08.2024

Oorlog in Midden-aarde in de nieuwe trailer van The Rings of Power

Vaarwel Jack Ryan: Paramount sluit Paramount Television Studios

Jack Ryan is als serie al tot zijn einde gekomen, maar nu sluit Paramount ook de studio achter de serie. Het einde van een tijdperk van 11 jaar.

Entertainment14.08.2024

Vaarwel Jack Ryan: Paramount sluit Paramount Television Studios

Verder lezen over Technology

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

Big Tech zit in de problemen. In een paar dagen tijd zijn de grootste techbedrijven ter wereld honderden miljarden kwijt.

Technology06.08.2024

AI-toekomst schudt op zijn grondvesten met kelderende Big Tech-aandelen

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

Supergaaf hoe Iron Man met magneten werkt, maar dat is niet iets dat je thuis moet proberen. Dat deed een man uit Wuhan helaas wel.

Technology11.07.2024

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

We hebben het vaak over de oneindigheid van de ruimte, de temperatuur en natuurlijk het feit dat er geen geluid bestaat. Maar wat we ons misschien niet vaak genoeg hebben afgevraagd is: hoe ruikt de ruimte eigenlijk?

Technology09.07.2024

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De grootste slimme stad ter wereld ligt straks in... Griekenland. Bij Athene wordt gewerkt aan deze bijzondere plaats. Dit houdt het in.

Technology07.05.2024

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden