Nieuws08.10.2021

Goed nieuws: De Nieuwe Wildernis in Rotterdam, een giga-Titanic van LEGO en bijzondere upcycle


Het is vrijdag en wij zijn er weer voor je met een artikel vol goed nieuws. Ellende genoeg in de wereld, daarom lees je hier alleen fijne, leuke en grappige berichten. En we hoeven nooit lang te zoeken naar goed nieuws, dus hebben we een kersverse blog vol berichten voor jou om met een fijn gevoel het weekend af te trappen. Deze week lees je onder andere meer over een nieuwe film van De Nieuwe Wildernis, LEGO Titanic en een bijzondere bestemming voor windturbines.

Vervolg op De Nieuwe Wildernis in havens Rotterdam

In 2013 verscheen de succesvolste Nederlandse natuurfilm ooit in de bioscopen: De Nieuwe Wildernis. Hierin konden we kijken naar de flora en fauna in de Oostvaardersplassen en de film trok meer dan 700.000 bezoekers. Nu komt er een vervolg en verrassend genoeg is die gefilmd op plekken die je misschien niet direct bestempeld als ‘natuurgebied’, namelijk in de havens van Rotterdam en Moerdijk. Toch blijkt er veel bijzondere natuur te zijn in de havens en industrieterreinen. De Nieuwe Wildernis 2.0 -Natuur in de havens draait vanaf 14 april 2022 in de bioscoop.

WhatsApp, Facebook en Instagram down: leukste memes

Voor fervente gebruikers van social media en berichtendienst WhatsApp was het begin deze week even slikken tijdens de langdurige storing. Gelukkig is alles inmiddels weer in de lucht én hebben we altijd nog grappige memes. Want gelukkig zit er iets positiefs in de meeste situaties en zijn mensen er als de kippen bij om er grappen over te maken. We hebben veel leuke memes voorbij zien komen en delen de 3 meest hilarische met je! Die verschenen natuurlijk allemaal op Twitter, want dat medium was nog wel bereikbaar.

Free Britney: de zangeres krijgt haar vrijheid terug

We hebben het afgelopen jaar al vaker geschreven over Britney Spears, want de popprinses was nogal vaak in het nieuws. Over het curatorschap door haar vader is veel gezegd en geschreven. Er is zelfs een Netflix-documentaire over gemaakt: Britney vs Spears. Aan het eind van dit jaar stopt het curatorschap en kan ze haar leven weer leiden zoals ze het zelf voor zich ziet. Een enorme opluchting voor Britney, die steeds mondiger wordt op Instagram over de situatie. De Free Britney-beweging was er bovendien zeker niet voor niets, want de zangeres is heel blij met alle steun die ze heeft ontvangen!

LEGO komt met 1,3 meter lange Titanic-replica

Dichtbij, ver weg, waar je ook maar bent: LEGO komt met een Titanic-set van maar liefst 1,3 meter. Het is een van de grootste gevaarten van LEGO allertijden en hij is 9.090 steentjes om te bouwen. Of hij kan drijven, dat weten we niet, wel de prijs: 630 euro. Maar goed, dan heb je wel een enorme blikvanger in huis:

Dit zijn de Transformers-voertuigen

De zevende (!) Transformersfilm wordt momenteel gemaakt en die heet Rise of the Beasts. Zoals altijd bestaat de film uit voertuigen die in robots kunnen veranderen en andersom. We hebben nu eindelijk een glims gekregen van de hoofdvoertuigen uit de film: onder andere een Ducati, een Porsche en een Volkswagen. Transformers: Rise of the Beasts verschijnt juni 2022.

Een goede recycle-actie in Denemarken

In Nederland heb je meestal pech: daar staat je fiets gewoon open en bloot als je hem even in de stad parkeert. Liters regen kunnen erop vallen en zeker als je een dure ebike hebt, dan is dat geen prettig idee voor de duurzaamheid van je stalen ros. In Denemarken zijn ze dubbel zo duurzaam bezig, want ze hebben een fiets-overdekking gemaakt van oude windturbines. Die zijn vaak moeilijk te recyclen door de vele materiaalsoorten die ervoor worden gebruikt. Nu dus toch een goede bestemming. Zo wordt upcycle wel een heel dubbel begrip!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Documentaire

Being Digi-Sapiens: documentaire over de veranderende relatie tussen mens en technologie

Huawei en Discovery Channel hebben een speciale documentaireserie gemaakt over de toepassingen van moderne technologieën in ons dagelijks leven, getiteld 'Being Digi-Sapiens'. In drie afleveringen reist de Zweedse techblogger, robotica-expert en YouTuber Simone Giertz door vijf Europese landen om te laten zien hoe technologie ons dagelijks leven verandert. Ze maakt digitale innovaties toegankelijk voor een breed publiek, waardoor deze vooruitgang herkenbaar wordt.

Tech in Asia25.07.2024

Being Digi-Sapiens: documentaire over de veranderende relatie tussen mens en technologie

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Vandaag heeft Mysteryland, een van ’s werelds langstlopende dance festivals, ‘Tomorrow is a Mystery’ – een documentaire uitgebracht op Prime Video over de diepere betekenis van festivals. Vol nostalgische archiefbeelden van de afgelopen drie decennia.

Entertainment06.06.2024

Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
​Netflix-kijktip: Can I Tell You A Secret – duistere kant van socials

Netflix heeft de laatste tijd een kleine voorkeur voor stalkerseries, zo lijkt het. Laatst was er al Lover, Stalker, Killer, en nu is er Can I Tell You A Secret? Het verhaal van meerdere vrouwen die door een stalker het...

Entertainment23.02.2024

​Netflix-kijktip: Can I Tell You A Secret – duistere kant van socials

Netflix-kijktip: Lover, Stalker, Killer is onvervalste true crime

Een nieuwe true crime-documentaire op Netflix is de laatste tijd even kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Ze zijn niet altijd even sterk, maar Lover, Stalker, Killer heeft wel een aantal goede twists waarvan je j...

Entertainment19.02.2024

Netflix-kijktip: Lover, Stalker, Killer is onvervalste true crime

Verder lezen over Duurzaam

VN komt met actieplan na weer een hitterecord

De Verenigde Naties komt nu zelfs met een ‘call to action’, een soort actieplan nu het merkt dat arbeiders vaker in de problemen komen door extreme hitte.

Nieuws26.07.2024

VN komt met actieplan na weer een hitterecord

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Vertegenwoordigers van de datacenters in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken om energie te besparen.

Nieuws27.06.2024

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Zonnepanelen lonen nog altijd

In een wereld waar duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, blijven zonnepanelen een populaire keuze voor huiseigenaren. De afschaffing van de salderingsregeling roept echter vragen op over de rendabiliteit van deze investering.

DC Business24.06.2024

Zonnepanelen lonen nog altijd

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 

Verder lezen over LEGO

LEGO’s nieuwe Mario-set van Super Mario World heeft heel dikke pixels

Het is een bijzonder LEGO-bouwwerk dat net een vreemde Photoshop lijkt, maar dat komt door zijn pixelated uiterlijk.

Gaming25.07.2024

LEGO’s nieuwe Mario-set van Super Mario World heeft heel dikke pixels

De lama van Fortnite is er nu als wannahave LEGO-set

LEGO Fortnite wordt uitgebreid met fysieke sets. Goed dat LEGO hierin investeert, want het waren wel heel veel grote bouwwerken de laatste tijd.

Gaming24.07.2024

De lama van Fortnite is er nu als wannahave LEGO-set

ESA’s bewijs om op de maan te bouwen is een LEGO-steentje

Het ziet er bijna uit alsof het uit een 3D-printer komt rollen. En een kleine spoiler: zo ziet het er niet alleen uit, het is ook zo. 

Technology05.07.2024

ESA’s bewijs om op de maan te bouwen is een LEGO-steentje

Die iconische scène uit JAWS is nu een LEGO-set

LEGO komt met een nieuwe JAWS set, geïnspireerd op de iconische scène uit de film JAWS (1975). De set, ontworpen door LEGO fan Johnny Campbell via het LEGO Ideas platform, is een reconstructie van de beroemde filmscène en zal vanaf 3 augustus te koop zijn via de LEGO winkels en LEGO.com voor de adviesprijs van €149.99.

Gadgets04.07.2024

Die iconische scène uit JAWS is nu een LEGO-set

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Millennium Falcon zoekt de dark side op: nieuwe LEGO-set in de maak

Millennium Falcon goes dark. Dark Falcon wordt vergezeld door meer Star Wars-LEGO, namelijk nieuwe X-Fighters en Tie-Wings.

Entertainment18.06.2024

Millennium Falcon zoekt de dark side op: nieuwe LEGO-set in de maak

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

LEGO komt met kleurrijke eerste Zelda-set: Great Deku Tree

LEGO introduceert de eerste, officiële Zelda-set. Bouw je de Great Deku Tree met groene bladeren zoals in Breath of the Wild of in roze-beige zoals in Ocarina of Time?

Gadgets28.05.2024

LEGO komt met kleurrijke eerste Zelda-set: Great Deku Tree

Verder lezen over Movie

4 redenen om uit te kijken naar de film A Complete Unknown

De film is nog niet uit, maar we kunnen al veel redenen bedenken om A Complete Unknown toch te kijken. Dit zijn er vier.

Entertainment26.07.2024

4 redenen om uit te kijken naar de film A Complete Unknown

Ook als je niet van Bob Dylan houdt
Inside Out 2 is succesvolste animatiefilm ooit

Het is de beste animatiefilm ooit. Althans, als we kijken naar wat Inside Out 2 tot nu toe heeft opgebracht.

Entertainment25.07.2024

Inside Out 2 is succesvolste animatiefilm ooit

5 redenen om naar Twisters te gaan in de bios

Twisters draait in de bios en hoewel het klinkt als een soort Scary Movie-achtige film over twee zussen die knettergek zijn, is het toch echt de opvolger van Twister.

Entertainment23.07.2024

5 redenen om naar Twisters te gaan in de bios

Nieuwe Joker: Folie À Deux-trailer toont strijdlustige Harley Quinn

"Terwijl hij worstelt met zijn dubbele identiteit, stuit Arthur niet alleen op ware liefde, maar vindt hij ook de muziek die altijd al in hem zat." Dit is Joker: Folie À Deux trailer 2!

Entertainment23.07.2024

Nieuwe Joker: Folie À Deux-trailer toont strijdlustige Harley Quinn

Nieuwe Beetlejuice Beetlejuice-trailer is heel Wednesday

Lydia wordt nog altijd achtervolgd door Beetlejuice, die een fijn schepje bovenop de ellende komt doen wanneer iemand drie keer zijn naam zegt.

Entertainment22.07.2024

Nieuwe Beetlejuice Beetlejuice-trailer is heel Wednesday

Filmtrailers en recaps geven veel te veel weg

De nieuwe trend in de wereld van filmtrailers, maar zelfs recaps in series, is dat alles wordt weggegeven. Waar is de prikkel?

Entertainment19.07.2024

Filmtrailers en recaps geven veel te veel weg

De Alien-franchise is terug met next level facehuggers

Alien: Romulus draait heel binnenkort in de bioscoop en daarom is nu de laatste trailer uitgebracht.

Entertainment19.07.2024

De Alien-franchise is terug met next level facehuggers

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool