Nieuws27.03.2019

Familie van Avicii richt stichting op ter nagedachtenis van de DJ


De familie van de wereldberoemde DJ Avicii heeft een stichting tegen zelfmoord opgericht ter nagedachtenis van de Zweedse DJ. Avicii, zijn echte naam was Tim Bergling overleed vorig jaar op 28-jarige leeftijd in een hotel in Muscat. De officiële doodsoorzaak van Tim is nooit bekend gemaakt. De politie liet destijds weten dat er geen sprake was van een misdrijf. Zijn familie liet toen weten dat Avicii ‘rust wilde vinden’.

De stichting

Na zijn overlijden heeft de familie de handen in één geslagen door de Tim Bergling stichting op te richten. De stichting richt zich voornamelijk op steun aan mensen mensen en organisaties die zich bezighouden met zelfmoordpreventie en de aanpak van psychische problemen. De nabestaanden achter de Berling stichting laten ook weten dat de stichting zich actief bezig zal houden met klimaatverandering en –ontwikkeling, natuurbehoud en bedreigde diersoorten. Op deze manier eert de familie de op 20 april 2018 overleden dj door zijn werk voort te zetten.

Tim Bergling werd wereldberoemd met nummers als Hey Brother en Wake me up. Tim kampte al langer met alcoholproblemen en pyschische problemen. Zijn optredens staakte hij al in 2016 maar hij bleef wel muziek maken.

Na zijn overlijden werd de documentaire True Stories, over het leven van Avicii een populaire documentaire op Netflix. In de documentaire heeft Tim het over de minder fijne kanten van muziekbusiness, waar ook bekende collega’s als Tiësto en David Guetta hun stem laten horen.

[Afbeelding © Marcela Laskoski, Unsplash]