Nieuws23.04.2019

Dr. Oetker neemt Nederlandse groentepizzabakker Magioni over


En wil het merk internationaal laten groeien

Het Duitse Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in Magioni, het groentepizzamerk van Nederlandse bodem. De 31-jarige oprichter Manon van Essen kreeg het voor elkaar om haar zelfbedachte pizza’s met bloemkoolbodem bij Albert Heijn in de schappen te krijgen. Inmiddels kan de consument deze groentepizza’s ook bij Jumbo en de supermarkten van Superunie kopen. Sinds vorig jaar eten ze ook in het buitenland Nederlandse pizza’s van Magioni. De Britse supermarktketen Waitrose heeft de groentepizza’s opgenomen in het assortiment.

Magioni werd door meerdere partijen benaderd

Op Facebook kondigde Manon van Essen de overname zelf aan, zoals je in het filmpje hierboven kunt zien. Dr. Oetker heeft een meerderheidsbelang in Magioni genomen en zij gaan helpen om het bedrijf groter te maken. Hoeveel het overnamebedrag is, zegt van Essen niet. “Maar het is voor de uitkomst van onderhandelingen natuurlijk niet ongunstig als je zelf wordt benaderd.” Ook investeerder Abel Slippens maakt hiermee een aardige klapper. al stapt hij wel uit het bedrijf na de overname.

Manon van Essen houdt zelf een deel van de aandelen en blijft ook aan het hoofd staan van het merk Magioni. De omzet van de groentepizzabakker groeit nu nog maandelijks met 10 tot 15 procent. Dr. Oetker introduceerde vorig jaar nog zijn eigen groentepizza. Voordat dat gebeurde, toonde het bedrijf al interesse in Magioni.

De trend van groentepizza’s

Pizza’s met een bodem die (deels) bestaat uit groente, is sinds een aantal jaar een trend. De pizza’s bestaan voor een deel uit groente en bevatten vaak zo’n derde minder calorieën. Magioni was de eerste op de markt van groentepizza’s en begon met een bodem van bloemkool. Naast bodems heeft het merk ook kant-en-klare belegde groentepizza’s in de schappen liggen. Deze vind je, anders dan de meeste andere pizza’s, in het versvak en niet in de diepvries. Online kun je ook veel recepten vinden voor groentepizza’s die je zelf kunt maken. Magioni bracht vorige week nog het kookboek ‘Pizza’ op de markt.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

...

Verder lezen over Food

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Wist je dat het de Week tegen Voedselverspilling is? Ook jij kunt waarschijnlijk iets doen om minder voedsel -en geld- te verspillen.

Gadgets12.09.2024

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model