Nieuws18.07.2024

Deze 6 Nederlandse atleten wil je niet missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs


Het is aftellen naar de Olympische Spelen in Parijs. Dat betekent dat als je geen tickets hebt je de Olympische Spelen gaat volgen op televisie. Naast de reguliere zenders die aandacht geven aan dit mega sportevenement is er nu ook de gelegenheid om voor het eerst via HBO Max letterlijk alles te volgen. Zo krijgen alle 32 olympische sporten een speciale pagina waarmee je als gebruiker specifieke evenementen kunt toevoegen aan je eigen kijklijst.

Recordaantal medailles op de Olympische Spelen

Dit jaar strijden 10.500 atleten in 32 sporten strijden op 41 locaties. De betaalzender volgt dit alles live met meer dan 3800 uur aan live content.   Volgens de dataspecialisten van Gracenote gaat Nederland dit jaar een recordaantal van 34 medailles mee naar huis nemen. Dit zou Nederland naar de vierde plek op de medaillespiegel brengen, en dat is bijna niet te geloven toch. Hieronder worden 6 Nederlandse atleten uitgelicht die je zeker in de gaten moet houden.  

Sifan Hassan – Hardlopen

Sifan Hassan is absoluut een van de topatleten om in de gaten te houden. In 2008 vluchtte ze naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Met haar hardloopschoenen heeft ze inmiddels geschiedenis geschreven. In 2021 won ze het eerste Olympische goud voor Nederland in 29 jaar op de 5.000 meter. Daarna voegde ze goud op de 10.000 meter en brons op de 1.500 meter toe aan haar indrukwekkende medaillecollectie. Geen wonder dat alle ogen op haar gericht zijn. Dit wil je niet missen!

Live: Hassan loopt Ronde 1 op 2 augustus om 18.10 uur, de finale op 5 augustus om 21.10 uur en de 10.000 meter op 9 augustus om 09.55 uur.

 Femke Bol – Atletiek

Een ander talent dat veel kijkers trekt, is Femke Bol. Hoewel Bol ooit begon met judo, bleek het verlies voor de judowereld een winst voor de atletiekwereld te zijn. Met haar status als koningin van het EK, waar ze twee jaar geleden drie gouden medailles won, heeft Bol een helder doel voor 2024: Olympisch goud op de 400 meter en niemand houdt haar tegen. Bekend als “Bambi”, vanwege de sierlijke manier waarop ze over de atletiekhindernissen danst, werd Bol in 2021 de eerste en snelste vrouw op de 400 meter horden tijdens de Spelen in Tokio.

Live: Op 10 augustus is Femke Bol te zien op de 400 meter, 400 meter horden en de 400 meter estafette vanaf 10.00 uur.

 Mathieu van der Poel – Wielrennen

Mathieu van der Poel staat op het punt om Parijs te veroveren als een van de vijf topfavorieten dit jaar. Zijn indrukwekkende prestaties spreken boekdelen, zoals zijn spectaculaire inhaalrace op een spekgladde berg tijdens de Ronde van Vlaanderen. Zijn favorietenrol is niet zomaar ontstaan; het vergt buitengewoon doorzettingsvermogen en toewijding om op dit niveau te excelleren. Van der Poel blinkt niet alleen uit in elke discipline van het wielrennen, maar doet dat ook op het hoogste niveau, seizoen na seizoen.

Live: Volg Mathieu van der Poel gedurende de wegrace live op 3 augustus om 11.00 uur.

 

Melvin Twellaar – Roeien

Melvin Twellaar, een Nederlandse roeier, is absoluut een naam om in de gaten te houden tijdens de Olympische Spelen van 2024. Zijn unieke achtergrond, opgegroeid met dove ouders, heeft hem gevormd tot wie hij is. Na het winnen van zilver in Tokio samen met Stef Broenink, werd zijn succes verder aangewakkerd door een hartverwarmende steunbetuiging: 400 mensen juichten en applaudisseerden in gebarentaal. Melvin zal zijn succesverhaal voortzetten tijdens de Spelen in Parijs.

Live: Melvin begint met de voorrondes op 27 juli om 9.00 uur, eventuele herkansingen op 28 juli om 9.00 uur, de halve finales op 30 juli om 9.30 uur en hopelijk de finale op 1 augustus om 9.30 uur.

 Laura Smulders – BMX

Laura Smulders behoort tot de gezusters Smulders en is zeker iemand om in de gaten te houden. Laura staat bekend als een van de meest dominante BMX’ers. Ze won brons op de Spelen in Londen en zilver op het EK in Verona dit jaar. Niemand is zo constant als Smulders. In 2011 werd ze gevraagd voor de topselectie van TeamNL, waarna ze al een jaar later werd gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Londen. Tijdens elke wedstrijd focust Laura voornamelijk op de zaken die zij zelf in de hand heeft en op haar ademhaling. Die twee hulpmiddelen geven Laura een kickstart om te knallen tijdens de Spelen in Parijs!

Live: Laura Smulders neemt deel aan zowel de kwartfinales als de halve finales op 1 augustus, en de finales op 2 augustus.

 

Noortje & Bregje de Brouwer – Synchroonzwemmen

Noortje en Bregje de Brouwer zijn tweelingzussen die zeker behoren tot de top in het synchroonzwemmen. Op het Europees Kampioenschap in Belgrado hebben de zusjes de nummer een plek behaald en daarmee laten ze zien dat ze klaar zijn voor de Spelen in Parijs. De unieke band, de mate waarin hun bewegingen bijna een spiegelbeeld van elkaar zijn en de gedurfde routines zorgen voor spannende concurrentie tijdens de wedstrijden op de Olympische Spelen dit jaar.

Live: De gezusters Brouwer zijn met de technische kür te zien op 9 augustus van 19.30 tot 21.30 uur en op 10 augustus is de vrije kür van 19.30 tot 22.00 uur te zien.

 

Alles live te volgen op HBO Max

De Olympische Spelen zijn te zien vanaf vrijdag 26 juli (openingsceremonie om 19:30 uur) t/m zondag 11 augustus. HBO Max is hierbij de enige plek waar alle momenten live en on-demand kunnen worden bekeken, inclusief alle 329 medaille-evenementen, de openings- en sluitingsceremonies in HDR en met multi-feed audio waarmee je als kijker tot 20 talen kunt selecteren. 

Alle 32 olympische sporten krijgen een speciale pagina waarmee je als gebruiker specifieke evenementen kunt toevoegen aan je eigen kijklijst. Gouden medaille-meldingen zorgen ervoor dat je als gebruiker geïnformeerd wordt over naderende, niet te missen momenten.

Voor Beach Volleybal, Volleybal, Handbal, Tennis, Voetbal, Rugby Sevens, Atletiek, Zwemmen, Baanwielrennen, Boksen, Basketbal en Ritmische gymnastiek worden ook sleutelmomenten aangeboden, zodat je rechtstreeks naar dat tijdstip kunnen navigeren waar een ‘dit-mag-je-niet-missen’ bijzonder of iconisch sportmoment heeft plaatsgevonden. Daarnaast zijn ook de live-feeds van Eurosport 1 en Eurosport 2 zien. De volledige programmering is te zien voor alle HBO Max-abonnees ongeacht het soort abonnement.

Copyright en rechten: Alle bovenstaande foto’s zijn met goedkeuring geplaatst namens HBO-Max.

 

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over HBO

Schrijver Game of Thrones bekritiseert House of the Dragon

GoT-schrijver George R.R. Martin wijdde een blog aan het nieuwe seizoen van House of the Dragon waarin hij niet bepaald mild is. Let op: dit artikel bevat spoilers.

Entertainment05.09.2024

Schrijver Game of Thrones bekritiseert House of the Dragon

A Faking It Special over Andrew Tate: Icon Or Toxic?

Kun je aan iemand zien dat hij liegt? Absoluut, menen de experts van Faking It. Lichaamsexpert Cliff Lansley (‘The Watcher’) kan aan de kleinste bewegingen (micro gestures) aflezen of iemand de waarheid spreekt of niet. Een ader die opzwelt, een been dat trilt of een hoofd dat heel subtiel nee schudt, terwijl de persoon zelf het tegenovergestelde beweert.

Entertainment20.08.2024

A Faking It Special over Andrew Tate: Icon Or Toxic?

5 x wat we weten over de GoT-spinoff A Knight of the Seven Kingdoms

We hebben natuurlijk House of the Dragon al als spin-off van Game of Thrones, maar er komt er nog een aan en wel volgend jaar.

Entertainment05.08.2024

5 x wat we weten over de GoT-spinoff A Knight of the Seven Kingdoms

Bekijk nu een preview van The Last of Us seizoen 2

The Last of Us seizoen 2 komt eraan. Nog niet in 2024, maar wel volgend jaar. In een nieuwe preview zien we er iets meer van.

Entertainment05.08.2024

Bekijk nu een preview van The Last of Us seizoen 2

Beelden gelekt van Dina en Ellie in The Last of Us seizoen 2

In nieuwe beelden die zijn gelekt krijgen we een glimp van hoe Dina en Ellie erbij lopen in het tweede seizoen The Last of Us.

Entertainment11.07.2024

Beelden gelekt van Dina en Ellie in The Last of Us seizoen 2

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Over zo'n drie weken gaan de Olympische Spelen in Parijs van start, en het is de eerste keer dat de Olympische Spelen te zien zijn op HBO Max. Dat is de enige plek waar álles van de Olympische Spelen te zien zal zijn.

Entertainment03.07.2024

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Deze nieuwe HBO-original serie speelt zich af in een tijdperk ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen van "Game of Thrones" waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon in handen hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het geheugen zijn verdwenen.

Entertainment19.06.2024

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Verder lezen over Olympische Spelen

Veel openbare WiFi netwerken in Parijs zijn onveilig

Experts van Kaspersky hebben bijna 25.000 gratis WiFi-spots in Parijs geanalyseerd voor de Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen. Uit hun analyse blijkt dat bijna 25 procent van deze netwerken zwakke of geen encryptie heeft, waardoor gebruikers kwetsbaar zijn voor diefstal van persoonlijke- en bankgegevens. Slechts zes procent van de netwerken maakt gebruik van het nieuwste beveiligingsprotocol WPA3.

Cybercrime29.07.2024

Veel openbare WiFi netwerken in Parijs zijn onveilig

Zo wordt gecheckt of Olympische wielrenners geen motortjes gebruiken

Eerst was er al een akkefietje met een drone, maar nu blijkt dat tech ook positief wordt ingezet, namelijk door te checken of fietsers niet stiekem een motortje gebruiken.

Technology26.07.2024

Zo wordt gecheckt of Olympische wielrenners geen motortjes gebruiken

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

De Olympische Spelen moeten nog goed en wel beginnen, maar er is nu al een schandaal waardoor een Canadese coach alvast niet welkom is op het sportevenement.

Events24.07.2024

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Over zo'n drie weken gaan de Olympische Spelen in Parijs van start, en het is de eerste keer dat de Olympische Spelen te zien zijn op HBO Max. Dat is de enige plek waar álles van de Olympische Spelen te zien zal zijn.

Entertainment03.07.2024

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Waarom de Olympische sporters van Japan speciale outfits dragen

Japan draagt herkenbare Olympische outfits, maar er is wel iets speciaals mee. Het zijn infrarood-outfits: dit is waarom.

Technology27.06.2024

Waarom de Olympische sporters van Japan speciale outfits dragen

500 Waterstofauto’s voor de Olympische Spelen

Over iets minder dan een jaar is Parijs het toneel van de 30e Olympische zomerspelen van het moderne tijdperk. En deze spelen worden zowaar nog wat moderner. Dat wil zeggen, er is meer aandacht voor het klimaat. Het Inte...

Automotive21.09.2023

500 Waterstofauto’s voor de Olympische Spelen

Toyota levert in Parijs 500 Mirai's af
Geen Holland Heineken Huis meer in Parijs

Het was al dertig jaar een begrip tijdens Olympische Zomer- en Winterspelen. Het Holland Heineken House, gehost door het NOC*NSF en gesponsord door het gelijknamige biermerk. Nou ja, of Heineken de kwalificatie 'bier' ve...

Entertainment26.07.2023

Geen Holland Heineken Huis meer in Parijs

Biermerk draag het stokje na dertig jaar over
​Voor het eerst in de EU: dit is wat AI-surveillance inhoudt

Frankrijk zal met de Olympische Spelen videosurveillance gebruiken die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Het betekent dat dat voor het eerst in Europa wordt ingezet. De Olympische Spelen vinden volgend jaar p...

Online27.03.2023

​Voor het eerst in de EU: dit is wat AI-surveillance inhoudt

Verder lezen over Sport

Wielrenner, je racefiets kan gehackt worden

Het zijn geen e-bikes, maar toch kunnen racefietsen gehackt worden. Dit is hoe een hacker dat kan doen en waar het door komt.

Cybercrime16.08.2024

Wielrenner, je racefiets kan gehackt worden

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

De Olympische Spelen moeten nog goed en wel beginnen, maar er is nu al een schandaal waardoor een Canadese coach alvast niet welkom is op het sportevenement.

Events24.07.2024

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

Wie sprint naar de finish? De strijd tussen ‘TOUR DE FRANCE’ en ‘TOUR DE X’

Deze zomer staat in het teken van verschillende sportevenementen zoals het EK, de Olympische Spelen en de Tour de France. Naast dat het ons als samenleving druk bezighoudt, houdt de Tour de France in het bijzonder ook het merkenrecht bezig. De organisatie heeft namelijk oppositie ingesteld tegen de merkregistratie ‘TOUR DE X’ op grond van haar eigen merk ‘TOUR DE FRANCE’. Hoe het EU Gerecht (hierna: het Gerecht) hierover oordeelde, lees je in deze blog.

Online22.07.2024

Wie sprint naar de finish? De strijd tussen ‘TOUR DE FRANCE’ en ‘TOUR DE X’

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Over zo'n drie weken gaan de Olympische Spelen in Parijs van start, en het is de eerste keer dat de Olympische Spelen te zien zijn op HBO Max. Dat is de enige plek waar álles van de Olympische Spelen te zien zal zijn.

Entertainment03.07.2024

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Team Visma | Lease a Bike, een van 's werelds beste wielerploegen, zet een grote stap in technologische innovatie met de lancering van hun gloednieuwe Control Room. Deze hypermoderne mobiele unit, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, maakt zijn debuut tijdens de Tour de France, die zaterdag 29 juni in Florence van start gaat.

Technology27.06.2024

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer