Nieuws12.03.2018

De Dutchcowboys Daily van 12 maart 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 12 maart 2018.

Europese Commissie gaat fake news aanpakken

Een adviesraad van de Europese Commissie kwam vandaag met aanbevelingen voor de Europese Commissie om op een slimme manier desinformatie aan te pakken. D66-Europarlementarier Marietje Schaake reageert: “De adviesraad verdient complimenten omdat zij de nadruk leggen op vrijheid van meningsuiting. Maar het rapport draait om de hete brij heen wanneer het gaat over de advertentiemodellen en het gebrek aan toezicht op het gebruik van algoritmen bij de grote technologie bedrijven.”

Zij vervolgt: “Onafhankelijk onderzoek toont aan dat grote internetplatformen een grote verantwoordelijkheid dragen bij de verspreiding van valse of misleidende informatie. Op dit moment is nog onduidelijk hoe hun algoritmes werken die ervoor zorgen dat bepaalde boodschappen vaker gepusht worden. Die algoritmen bepalen de winsten, maar hebben ook impact op het publieke debat en de democratie. Bedrijven laten hier niets over los. Daarom moet de Commissie een sector-onderzoek doen. Belangrijke principes zoals de vrijheid van meningssuiting, toegang tot informatie, non-discriminatie en eerlijke concurrentie kunnen alleen maar toegepast worden online als we voldoende toezicht hebben over de algoritmes die gebruikt worden.”

<em>[Afbeelding \u00a9 freshidea - Fotolia]<\/em>
[Afbeelding © freshidea - Fotolia]

Zo kun je ook reclame maken

Het is bizar. Het slaat nergens op. Maar deze set reclames voor een hele robuuste telefoon in China weet precies die bizarre toon te raken die een reclame memorabel maakt. En ze doen het niet één keer, maar drie keer achter elkaar! Lao Gong is dood, zijn vrouw heeft het er maar zwaar mee, maar gelukkig maakt de AGM X2 het leven toch draaglijk. Met dank aan de Engelse vertaling kun je precies zien waarom dit hilarisch is.

Ambassade van de Noordzee

De Noordzee krijgt een stem en eigen ambassade. Daar krijgen de dingen, planten, dieren en mensen in en rond de Noordzee een stem. Van 1 maart tot en met 28 juni wordt in de Ambassade gebouwd en gewerkt aan een pleidooi namens de Noordzee. Het proces is te volgen op de website en begint met een oproep aan mensen om moties in te dienen. Op 29 juni 2018 wordt het pleidooi gepresenteerd in Den Haag en overhandigd aan de Tweede Kamer.

Wat is in 2018 onze relatie met onze grootste publieke ruimte? Hoe verbeteren we onze relatie met de Noordzee, ten gunste van menselijk en niet-menselijk leven en dat van toekomstige generaties? Dit zijn de onderzoeksvragen die in de Ambassade van de Noordzee aan bod komen.

<em>fotograaf: Udo van Dongen<\/em>
fotograaf: Udo van Dongen

The Curse of the Pharaohs

De tweede downloadbare content (DLC) voor Assassin’s Creed Origins, The Curse of the Pharaohs, is vanaf morgen verkrijgbaar. In The Curse of the Pharaohs beleven spelers een geheel nieuwe verhaallijn, vier jaar na de gebeurtenissen van Assassin’s Creed Origins. Spelers blijven Bayeks reis volgen terwijl hij naar de oude hoofdstad, Thebe, reist om een vloek te onderzoeken die de regio teistert.

De uitbreiding dompelt spelers onder in de Egyptische mythologie en daagt spelers uit om beroemde farao’s en mystieke beesten te verslaan terwijl ze de tempels van Karnak en Luxor ontdekken, evenals de geheime tombes van de Vallei der Koningen. The Curse of the Pharaohs verhoogt het maximale level van spelers tot 55 en introduceert nieuwe craftinglevels, resources en vaardigheden. Spelers genieten tevens van nieuwe outfits en uitrusting, inclusief zeldzame en legendarische wapens, gebaseerd op de klassieke Egyptische mythologie.

Fors datalek bij klacht.nl

Als je ooit iets op klacht.nl hebt achtergelaten moet je uitkijken, want de website heeft een flink datalek gehad. De gegevens van honderden mensen, inclusief bankafschriften, aankoopbonnen, belastingaangiften, incassobrieven en andere pricavygevoelige informatie, waren gewoon te vinden via Google. Een server was niet afgeschermd en het lag dus gewoon op straat. Ideaal voor identiteitsfraude, maar dan moest je er wel op zoeken. Na onderzoek van RTL nieuws en het melden daarvan werd het lek gedicht. De website vindt het heel vervelend en heeft in het nieuwe klachtenformulier nu ook aangegeven dat mensen geen persoonlijke informatie meer moeten meesturen, ook al is de server inmiddels beveiligd.

foto: pathdoc
foto: pathdoc
...