Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Waar we elke dag stilstaan bij een iconisch moment uit de geschiedenis, of bij een speciale dag volgens de kalender, is er op 22 februari 2021 iets actueels om aandacht aan te schenken. 22 februari 2021 is namelijk de dag die de boeken ingaat als het moment waarop electropopduo Daft Punk ermee stopte.
Bangalter en Homem-Christo
De twee Franse mannen, Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, zullen in ieder geval relatief weinig met hun beslissing worden geconfronteerd wanneer ze op straat lopen. De twee hebben sinds 1999 altijd helm-achtige maskers gedragen. De robotlook was bedoeld voor hun album Discovery, dat in 2001 verscheen, maar is blijven hangen. Hierdoor was het voor veel mensen onduidelijk hoe de mannen er in het echt uitzagen.
Het duo Daft Punk bestaat overigens al langer dan 1999. Het startte 28 jaar geleden (in 1993) met het produceren van nummers, maar bracht in 1994 hun eerste single uit: The New Wave. Daft Punk is een naam die je misschien niet zo snel associeert met de elektronische muziek die de mannen maakten: Daft Punk was hoe de muziek van den punkband werd genoemd waarin de heren eerst zaten (samen met Laurent Brancowitz). Niet bepaald een positieve naam, want de recensent vond de punk van de band maar maf: daft dus.
Daft Punk stopt ermee
Hoewel het voor velen voelt alsof Daft Punk mega-actief was in de muziekbusiness, heeft het duo eigenlijk al jaren geen albums meer gemaakt. Het deed nog iets met de soundtrack van de film Tron, maar eigenlijk is het laatste grote album van Daft Punk Random Access Memories, waarvan vooral een nummer met Pharrell Williams enorm bekend werd: Get Lucky. Daarvoor had Daft Punk ook grote hits met onder andere Da Funk, Around the World, One More time, Harder, Better, Faster, Stronger en Aerodynamic. Vooral Around the World (zie hierboven) is een bijzondere: de clip symboliseert hoe de muziek is opgebouwd, door dans. Geen close-ups, geen geknip: alleen maar pure en tegelijkertijd zeer vermakelijke dans.
Daft Punk heeft zich de laatste jaren veelal beziggehouden met de RnB-artiest The Weeknd. Zo hadden ze samen een hit met Starboy en I Feel it coming. Samen met de Canadese ster stonden de heren op de Grammy Awards in 2017. Tot verrassing van de fans stond het duo niet op het veld tijdens de halftime show van de Superbowl, die dit jaar op fantastische wijze werd gedaan door The Weeknd. Misschien omdat de twee al van plan waren om ermee te stoppen. Het is namelijk duidelijk dat dit al een tijdje op stapel stond, gezien de productiewaarde van de video waarin ze hun afscheid hebben aangekondigd (zie bovenaan dit artikel).
Het is spijtig om de twee mannen, die beiden al bijna de vijftig aantikken, te zien gaan. Tegelijkertijd is er één voordeel: hun muziek en enorme creativiteit in het maken van clips blijft ons altijd bij. Dank, Daft Punk!
Verder lezen over Muziek
Online07.10.2024
Commercieel uitzenden van muziek moet betaald worden
Entertainment04.09.2024
Spotify Daylist nu ook beschikbaar in Nederland
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Lifestyle03.07.2024
Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren
Entertainment11.06.2024
Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify
Entertainment06.06.2024
Documentaire ‘Tomorrow is a Mystery’ over de diepere betekenis van festivals
Automotive15.05.2024
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen
Online03.04.2024