Nieuws10.05.2019

Amazon topman Jeff Bezos presenteert maanlander ‘Blue Moon’


En wil daarmee in 2024 naar de maan

Dat Jeff Bezos naar de maan wil, is al een tijdje duidelijk. Hij maakte vorig jaar bekend dat er zelfs plannen zijn om op de maan een kolonie te stichten. Is de man knettergek, geniaal of gewoon heel slim? Misschien een combinatie hiervan. Wat wel vast staat, is dat de plannen inmiddels zo concreet zijn, dat het ontwerp van een maanlander gisteren door zijn raketbedrijf Blue Origin in Washington werd onthuld. De Blue Moon moet Bezos in 2024 naar de maan brengen.

Maanwagens en raketten

De Blue Moon is zo groot dat er, naast mensen, vrachtladingen mee naar de maan vervoerd kunnen worden. Maanwagens komen op die manier op de maan terecht. De enorme maanlander kan ook raket satellieten afschieten, die mee kunnen draaien rond de maan. Blue Moon wordt aangedreven door waterstof en maakt gebruik van gigabit internet om met de aarde te kunnen communiceren. Het ruimteschip kiest zelf de juiste landingsplaats, dankzij een ingebouwd systeem worden ‘maanvelden’ in kaart gebracht.

Jeff Bezos is heel enthousiast over de Blue Moon en ziet veel mogelijkheden: “We gaan een weg naar de ruimte bouwen. Dán gaan er geweldige dingen gebeuren. Dan krijg je ruimteondernemers die een bedrijf gaan beginnen vanuit hun studentenkamer. Dat kan vanaf vandaag.”

President Trump wil landing op Mars

De Amerikaanse president Trump en zijn Vice-President Mike Pence zijn vast blij met de plannen van Bezos. Zij spraken onlangs nog de hoop uit dat astronauten terugkeren naar de maan in 2024 en er een landing op Mars komt tijdens zijn presidentschap. Daarvoor werkt de Amerikaanse overheid samen met de NASA, maar privé ruimtebedrijven worden natuurlijk ook onderzocht als toekomstig partner. Naast Jeff Bezos heeft Richard Branson al vergaande tests gedaan met zijn eigen ruimteschip VSS Unity. Daarmee zijn eerder dit jaar al mensen in de ruimte geweest. Virgin Galactic van Branson verwacht op korte termijn commerciële ruimtevluchten te gaan maken.

Naast een beperkte hoeveelheid pers, was bij de presentatie van de Blue Moon ook personeel van NASA aanwezig. Hun laatste missie naar de maan was in 1972. Tussen 1969 (de eerste maanlanding) en 1972 zijn er zes bemande missies geland op de maan.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

...

Verder lezen over Amazon

Waarom het een goed idee is dat Amazon een Shark Tank maakt

Amazon wil nu een zelfde soort programma gaan maken als Shark Tank en dat zien wij helemaal zitten. Dit is waarom.

Startups30.09.2024

Waarom het een goed idee is dat Amazon een Shark Tank maakt

Dit is de trailer van de Italiaanse spionageserie Citadel: Diana

Prime Video onthult vandaag de officiële trailer van de aankomende serie Citadel: Diana. Alle 6 afleveringen van de Italiaanse spionageserie, geproduceerd door het Cattleya-onderdeel van ITV Studios en Amazon MGM Studios, zijn vanaf donderdag 10 oktober exclusief te zien op Prime Video wereldwijd. Onderdeel van de Italiaanse cast is de Nederlandse actrice Thekla Reuten.

Entertainment11.09.2024

Dit is de trailer van de Italiaanse spionageserie Citadel: Diana

vanaf donderdag 10 oktober exclusief op Prime Video
Amazon Alexa is nu beschikbaar in het Nederlands

Amazon Alexa heeft het lang getest: sinds januari vroeg het diverse Nederlanders om te helpen bij het praten met Alexa in onze moerstaal. Nu is het voor iedereen beschikbaar.

Online26.08.2024

Amazon Alexa is nu beschikbaar in het Nederlands

Bekijk nu de trailer van The Rings of Power seizoen 2

Amazon Prime Video vond dit een goed moment om het publiek op een nieuwe trailer van het tweede seizoen The Rings of Power te trakteren.

Entertainment26.07.2024

Bekijk nu de trailer van The Rings of Power seizoen 2

Amazon Prime Video wil je meer laten kopen op de streamingdienst

Amazon Prime Video gaat er iets anders uitzien. De nieuwe structuur laat je via AI allerlei aanbevelingen doen.

Entertainment26.07.2024

Amazon Prime Video wil je meer laten kopen op de streamingdienst

Nog een paar uur en Amazon Prime Day begint

Het is weer Amazon Prime Day, en ook weer twee dagen in plaats van 1. Wist je dat het nummer 1 verkochte product tijdens Prime Day helemaal geen techgadget is?

Online15.07.2024

Nog een paar uur en Amazon Prime Day begint

5 dingen die Amazons nieuwe speaker Echo Spot interessant maken

Er zijn meerdere redenen om te denken dat de nieuwe Echo Spot het beste van meerdere speakers bij elkaar is.

Gadgets08.07.2024

5 dingen die Amazons nieuwe speaker Echo Spot interessant maken

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Belgisch goud op Prime Video: de twee seizoenen tellende serie F*** You Very Very Much staat erop.

Entertainment06.07.2024

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken