Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
Een Nederlandse startup introduceert een nieuwe manier van betalen in de horeca. De kroeg in zonder dat je een portemonnee op zak hoeft te hebben? De app van tabster maakt het mogelijk. Daarmee kan je een rekening openen, delen en betalen via de app. Een creditcard of IBAN koppel je aan de app, en je hebt geen cash meer nodig. De startup speelt hiermee in op de trend dat betalen steeds handiger en sneller moet kunnen.
Handig
Geen gedoe meer met kleingeld of pinnen. Je hoeft niet meer wachten op de rekening. En geen gezeur over wie welk deel van de rekening moet betalen. Tabster regelt dit alles. De Amsterdamse start-up wil het betalen in de horeca drastisch veranderen. Net als Uber dat op de taximarkt heeft gedaan en AirBnB voor hotelovernachtingen.
Volgens medeoprichter Sjoerd Rothweiler zorgt de app er voor dat betalen naar de achtergrond gaat. “Dan kunnen we ons in de horeca weer volledig storten op waar het écht om gaat: het gezellig hebben met je vrienden.”
Kassa-aansturing
De Tabster-app is gekoppeld aan het kassasysteem van de betreffende kroeg of restaurant, onafhankelijk van het type software of hardware. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Eijsink Afrekensystemen, dat op 1 september 2015 een belang in Tabster heeft genomen. Eijsink levert kassasystemen en aanverwante diensten aan de Nederlandse horeca en is dus helemaal thuis in de doelgroep van Tabster.
Horeca
Ook Eijsink ziet de app als uitkomst voor veel horecabedrijven. “Ondernemers zijn verzekerd van betaling, dankzij de koppeling van de app aan de creditcard of IBAN”, aldus René Eijsink, commercieel directeur van Eijsink Afrekensystemen. “Daarnaast bespaart het heel veel tijd en gedoe. Op drukke avonden is met één druk op de knop een rekening aangemaakt; klanten hoeven nooit meer per rondje af te rekenen. Dat levert enorm veel tijdswinst op, waardoor de horecaondernemer bijvoorbeeld meer drankjes kan verkopen.”
Pilot in Amsterdam
Tabster is begonnen met een pilot in de Amsterdamse horeca. Op dit moment kan Tabster worden gebruikt in café Zouk, café Vanzz en café De Pijp. Als de pilot succesvol is afgerond, volgen horecazaken in de rest van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Vervolgens wordt Tabster met behulp van Eijsink over de rest van Nederland uitgerold. Rothweiler: “We willen een perfect werkende en supergebruiksvriendelijke app voor consumenten. Vandaar dat we het rustig aan uitrollen. Tabster verandert in principe niets aan de processen in de horeca. We optimaliseren deze alleen. Dat zorgt ervoor dat de barman en –vrouw met nog meer plezier hun werk kunnen doen en dat de klant meer tevreden is.”
[Afbeelding: © Comugnero Silvana – Fotolia.com]
Verder lezen over App
Online21.11.2024
Innovatie in herinneringen: Fotoboeken van byPaper met Augmented Reality
Online20.11.2024
Shazam heeft al 100 miljard nummers voor ons opgezocht
Gaming18.11.2024
Zo speel je Pokémon TCG Pocket in Nederland op je telefoon
Startups11.11.2024
ChatLicense wint Global Impact Challenge van Singularity University en SYNC Ithra
Mobile30.08.2024
Telegram in de problemen: dit is er allemaal gaande
Online15.08.2024
Sonos gaat na dramatische app-update misschien terug naar de oude app
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Mobile15.08.2024
Apple buigt voor de EU-regels: Spotify mag aanbiedingen tonen
Verder lezen over Smartphone
Mobile21.11.2024
OPPO Find X8 Pro aangekondigd met 4 camera’s aan de achterkant
Mobile18.11.2024
We gaan nu naar telefoonloze telefoonwinkels zonder personeel
Mobile06.11.2024
iPhone krijgt een oplaadfunctie die we op alle toestellen willen
Mobile16.10.2024
Android 15 is nu uit: wat brengt de update?
Mobile15.10.2024
Nieuw op smartphones: de digitale detox-modus
Mobile07.10.2024
Wanneer mag de politie in je telefoon kijken?
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Tech in Asia03.10.2024