Chloë reist het liefst de hele wereld over samen met haar vriend én hun camera's. Een selectie van haar mooiste reisfoto's en verhalen vind je op Travelvalley.
De OnePlus 6T is sinds 6 november in Nederland verkrijgbaar. Toen deze smartphone eind oktober werd gepresenteerd in New York zetten we de specificaties van de OnePlus 6T al op een rij. Maar hoe doen die specificaties het in de praktijk? We hebben de smartphone een maand getest en delen onze bevindingen graag met je!
Gemakkelijk van smartphone switchen met OnePlus Switch
Om de OnePlus 6T echt goed te kunnen testen, heb ik ‘m een maandje in gebruik genomen. Daarvoor moest ik mijn Samsung Galaxy S7 – die zijn beste tijd ondertussen wel gehad heeft – even aan de kant zetten.
Nu deed dat me niet zoveel, maar ik wilde de gegevens van mijn oude telefoon wel behouden. Dat is natuurlijk geen probleem met de huidige Switch-apps.
Dus ik heb mijn nano-SIM uit m’n Galaxy S7 gehaald, in een van de twee simkaartsloten van de OnePlus 6T gestopt (Dual SIM) en de OnePlus Switch app aangezwengeld.
De app kan gegevens van andere OnePlus-toestellen, iPhones en overige smartphones overzetten naar je nieuwe telefoon. De app is super gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat binnen enkele minuten alle gegevens die je wilt overzetten op je nieuwe toestel staan.
So far, so good!
Screen Unlock: een vingerafdrukscanner in het scherm
De grootste verandering tussen de OnePlus 6 en OnePlus 6T is de Screen Unlock technologie. Waar je de OnePlus 6 nog met een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de telefoon moest ontgrendelen, bevindt de vingerafdrukscanner van de 6T zich aan de voorkant in het scherm. Handig, want dat is de plek waar bij oudere smartphones altijd de home-knop zat.
Volgens de specificaties ontgrendel je de 6T met de Screen Unlock binnen 0,34 seconden. Of het precies zo snel is, heb ik niet getest, maar hij reageert inderdaad super goed.
Face Unlock: de snelste manier om het scherm te ontgrendelen
Toegeven: ik gebruik de vingerafdrukscanner niet zo vaak. Ik ben namelijk helemaal weg van de Face Unlock functie. Die werkt namelijk zo snel, dat ik het vergrendelscherm nooit zie. Alleen als het écht donker is, werkt deze functie niet en dan is Screen Unlock een prima alternatief.
Voor- en nadelen Screen Unlock
Enig nadeel van de Screen Unlock is dat er hierdoor geen ruimte meer is voor een gewone koptelefoonaansluiting. De 3,5 mm poort is verwijderd, dus er is enkel een USB-C poort. Uiteraard is er wel een adapter beschikbaar om alsnog van een reguliere koptelefoon gebruik te maken. Daarnaast hebben ze een headset met USB-C aansluiting uitgebracht die ook prima werkt.
En zoals Johan Cruijff al zei, heeft ieder nadeel zijn voordeel. Het weglaten van de koptelefoonaansluiting bood namelijk extra ruimte voor een grotere accu. In de praktijk is het verschil in batterijduur tussen de OnePlus 6 en OnePlus 6T niet zo groot. Het belangrijkste is dat de batterij met normaal gebruik gewoon 1 tot 2 dagen meegaat en dat de accu met de snellader in een halfuur 50% tot 60% bijlaadt.
Look en feel van de OnePlus 6T
Het meest opvallende verschil met zijn voorganger is het scherm van de OnePlus 6T. Het scherm is met zijn 6,41″ groter dan dat van de 6 (6,28″). Ook de relatieve schermgrootte is groter, doordat de randen en de notch (de inkeping aan de bovenkant) kleiner zijn geworden. Dat ziet er een stuk strakker uit.
Het formaat van 157,5 mm x 74,8 mm is voor mij even wennen na een Galaxy S7. Vooral in het begin moet ik het toestel met twee handen vasthouden om ‘m fatsoenlijk te kunnen gebruiken. Gelukkig bleek dat gewenning en gaat de bediening nu ook prima met één hand.
Verder is het gebruiken van de OnePlus 6T zo fijn, omdat hij zo snel is. De Oxygen OS skin van OnePlus zorgt voor een hele cleane en snelle Android variant. Het aantal standaardapps is tot een minimum beperkt, waardoor er geen onnodige ruimte in beslag wordt genomen. Dit maakt het gebruik van de OnePlus 6T zo fijn: alles loopt soepel, er lopen geen apps vast, opnieuw opstarten is niet nodig, eigenlijk alles waar je op hoopt bij een smartphone. Zo zou ieder smartphone moeten werken.
But first: let me take a selfie
Selfies maken kan de OnePlus 6T als een van de beste. De selfiecamera maakt serieus goede selfies. Waar de selfiecamera’s op smartphones nog niet zo lang geleden kwalitatief veel slechtere foto’s namen dan de gewone camera, wordt dat verschil steeds kleiner.
Over die gewone camera gesproken, dat zijn er maar liefst twee. Dat was bij de OnePlus 6 ook al zo, dus dat is niet zo’n spannende verandering.
De verandering op het gebied van de camera’s zit niet in de hardware, maar in de software. Zo is er een nachtmodus toegevoegd waarmee je binnen twee seconden verschillende versies van een foto kunt maken. Het toestel haalt vervolgens het beste uit die versies voor de perfecte foto.
Ook de portretmodus is verbeterd, waardoor je nog betere portretfoto’s én selfies kunt maken. Het diepte-effect lijkt nogal wazig wanneer je de foto neemt, maar het resultaat is uiteindelijk super goed. Het effect van scherptediepte wordt goed nagebootst wanneer het onderwerp dat je op de foto zet zich op voldoende afstand van de achtergrond bevindt.
De OnePlus 6T: kwaliteit voor een betaalbare prijs
Conclusie: de OnePlus 6T voldoet aan alle eisen die je aan een nieuwe smartphone stelt. De hardware presteert super, de software is helemaal up-to-date en de 3 camera’s werken prima.
Een van de grootste voordelen van de OnePlus toestellen is natuurlijk de prijs. De goedkoopste variant van de OnePlus 6T kost € 559 en heeft een werkgeheugen van 6 GB en 128 GB opslag. Voor drie tientjes meer koop je een 6T met 8 GB werkgeheugen en voor € 639 bestel je een 6T met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag.
Het prijsverschil tussen de smartphones van OnePlus en die van bekendere merken wordt wel kleiner. Bij deze merken beschikt het instapmodel echter vaak nog maar over 64 GB opslag. Zeker wanneer je bijvoorbeeld graag series download, is de extra opslagruimte die de 6T biedt handig.
Kortom: qua kwaliteit doet de OnePlus 6T niet onder voor bekendere merken. De prijs ligt nog altijd een stuk lager dan die van vergelijkbare modellen van Samsung of Apple bijvoorbeeld. De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed, in de zin dat je veel waar voor je geld krijgt. Dit maakt de OnePlus 6T een zeer aantrekkelijk toestel!
Verder lezen over Review
Gaming12.11.2024
Mario Party Jamboree review: met Mario is het altijd een feestje
Gaming06.11.2024
Netflix Games Review: Word Trails is onze nieuwe verslaving
Gadgets30.10.2024
Lenovo Yoga Pro 9i Gen 9 review: goede ‘designer’-laptop
Gaming24.10.2024
Netflix Games review: The Case of the Golden Idol doet je goed
Gaming18.10.2024
Netflix Games Review – Battleship leert je op speelse wijze Zeeslag
Gaming15.10.2024
Just Dance 2025 review: de botsauto’s op de kermis zijn er niks bij
Gaming14.10.2024
Astro Bot review: retro genieten op een futuristische manier
Automotive06.10.2024
Dacia Duster Hybrid InNature Sleep Pack bewijst zijn veelzijdigheid
Verder lezen over Smartphone
Mobile21.11.2024
OPPO Find X8 Pro aangekondigd met 4 camera’s aan de achterkant
Mobile18.11.2024
We gaan nu naar telefoonloze telefoonwinkels zonder personeel
Mobile06.11.2024
iPhone krijgt een oplaadfunctie die we op alle toestellen willen
Mobile16.10.2024
Android 15 is nu uit: wat brengt de update?
Mobile15.10.2024
Nieuw op smartphones: de digitale detox-modus
Mobile07.10.2024
Wanneer mag de politie in je telefoon kijken?
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Tech in Asia03.10.2024