Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.
Steeds meer Nederlanders regelen bankzaken met hun smartphone. Dat maakt Telecompaper bekend in het Dutch Apps Market rapport. De laatste twee jaar hebben we in Nederland veel vaker apps voor mobiel bankieren en mobiel betalen gedownload. Downloads van deze apps zijn zelfs het hardst gegroeid van alle app-categorieën. Online aankopen doen we steeds vaker met onze smartphone en daarom installeren we meer apps van webshops.
44 procent heeft app voor mobiel betalen
44 procent van de Nederlanders heeft minstens één app voor mobiel betalen op de smartphone geïnstalleerd. Twee jaar geleden lag dat percentage nog op 26 procent. We gebruiken bovendien meer apps voor mobiel betalen. De komst van onder andere Apple Pay en de apps van banken zelf waarmee je contactloos kunt betalen, hebben hieraan bijgedragen.
Steeds meer Tikkies
Al jaren kunnen we eigenlijk niet meer om Tikkie heen. De app is zo populair en bekend, dat bijna iedereen wel weet wat je bedoelt als je aankondigt een Tikkie te sturen. In één jaar tijd is de zogenaamde ‘installeer base’ van de app verdubbeld van 11 naar 22 procent. In totaal hebben 2,8 miljoen Nederlanders de app op hun smartphone staan. En als je de app zelf niet gebruikt, is de kans groot dat je weleens een betaling hebt verricht via de app. Je hoeft Tikkie namelijk niet op je smartphone te installeren om iemand te betalen.
Bijna driekwart gebruikt bank-apps
74 procent van de Nederlanders heeft een of meerdere bank-apps gedownload. Dat aantal lag in 2017 nog op 63 procent. Apps voor mobiel bankieren worden door alle leeftijdsgroepen massaal gebruikt. Het percentage ligt het hoogst bij jong volwassenen (20-29 jaar).
De wijze waarop we mobiel bankieren via onze smartphone verandert trouwens ook. Inmiddels vindt verificatie onder andere plaats door middel van FaceID en verdwijnt de kaartlezer langzamerhand.
Verder lezen over Internet bankieren
Cybercrime21.06.2024
Phishingslachtoffers Bunq krijgen nu wel hun geld terug
Online09.04.2024
Direct betalen via iDEAL hoeft niet meer: nu kan het in drieën
Nieuws24.01.2024
We stappen graag en vaak over, maar niet van bank
Online08.01.2024
Google Pay: dit zijn de voordelen en nadelen
Online01.11.2023
Wat is Wero en wat gebeurt er met iDEAL?
Online03.07.2023
Je kunt nu geld uit de muur trekken zonder pinpas
Cybercrime08.05.2023
Let op: dit zijn 5 internetscams die momenteel veel voorkomen
Online08.05.2023