mobile21.02.2016

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S7


Samsung heeft zojuist in Barcelona hun nieuwste flagship smartphones, de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gepresenteerd. Dat het uiterlijk van de nieuwe Galaxy S7 niet echt spectaculair zou worden gewijzigd was al voorspeld. Wat ook te voorspellen was dat deze beide nieuwe Galaxy S7 modellen de beste specificaties ooit zouden gaan krijgen.

Dat lijkt makkelijk maar dan moet je als Samsung zijnde dit wel waarmaken. Dus om eerst even door de specificaties te vliegen, Quad HD-scherm, 4 GB aan werkgeheugen en een nog snellere 64 bit processor (50 procent snellere CPU dan de S6), Micro SD-kaart zodat de Galaxy kan worden uitgebreid met maximaal 200 Gb, een verbeterde 12-megapixel camera aan de achterkant die beter presteert dan de 16-megapixel in de oude Galaxy S6 en een 3000 mAh (S7) of 3600 mAh (S7 Edge) batterij. Uiteraard kun je ook deze Galaxy S7 draadloos uploaden (in-built wireless charging), gemiddeld zo’n 65 procent sneller.

Galaxy S7
Galaxy S7
Galaxy S7 Edge
Galaxy S7 Edge

Samsung heeft de ietwat scherpe onderkant van de S6 een mooi rondinkje gegeven zodat de Galaxy S7 net wat ‘vriendelijker’ in je hand ligt. De camera zit nu ook een fractie dieper in de behuizing. De S7 is verder stof en spatwaterbestendig (IP68). Als je aan vervanging toe bent heb je dus gewoon een beduidend betere Galaxy dan z’n voorganger de Galaxy S6.

Maar hier eindigt de innovatie natuurlijk niet. Smartphones worden ieder jaar sneller en beter, dat is vanzelfsprekend geworden, en er komen steeds meer handige app’s die je nieuwe smartphone, in dit geval de Galaxy S7, kunnen verbeteren. Er is slecht één onderdeel wat iedere smartphone-bezitter echt gebruikt (naast social media, whatsapp en bellen) en dat is de camera. En ook bij Samsung vind je hier de echte innovatie.

Camera en het begrip ‘altijd heldere foto’s

We zappen even terug naar de specificaties want er staat echt ‘een verbeterde 12-megapixel camera aan de achterkant die beter presteert dan de 16-megapixel in de oude Galaxy S6’ en dat is bijzonder en nog waar ook. Het is dus even wennen aan het idee dat je met 4 megapixels minder toch scherpere foto’s kunt maken en ook nog eens als het donker is.

Alles heeft te maken met de fysieke grootte van de sensor die belangrijker is dan het aantal pixels en bij de Galaxy S7 is deze inderdaad groter (30 procent groter). En heel simpel op een grotere sensor valt nu eenmaal meer licht dan op een kleine sensor en dat leidt tot betere foto’s bij weinig licht en geeft ook de mogelijkheid om met snellere sluitertijden de bewegingsonscherpte te verminderen. Het blijft een technisch verhaal bij een grotere sensor en een vermindering van het het aantal pixels krijg je vanzelfsprekend grotere individuele pixels. Hierdoor krijg je een groter bereik en zie je bij het fotograferen met weinig licht meer details.

Om dit te kunnen testen hadden we afgelopen week al de mogelijkheid om de Samsung Galaxy S7 met de nieuwe camera uit te proberen in Madurodam. Het is lastig om de foto’s naast scherpte goed te beoordelen vanwege de jpeg-compressie en je beeldscherm maar duidelijk wordt wel dat met de Galaxy S7 zeer scherpe foto’s met veel detail kunnen worden gemaakt ook als de lichtomstandigheden minder worden.

Aan de voorkant zit nog steeds dezelfde en goed werkende 5-megapixel camera voor het maken van de ‘de-niet-meer-weg-te-denken’ selfies.

De camera heeft ook nog een handige functie voor panoramafoto’s: met ‘motion panorama’ kun je nog betere panoramafoto’s maken, zelfs wanneer er iets in het beeld beweegt.

Foto gemaakt met Samsung S7 Edge (Auto setting)
Foto gemaakt met Samsung S7 Edge (Auto setting)
Foto gemaakt met iPhone 6S (Auto setting)
Foto gemaakt met iPhone 6S (Auto setting)
iPhone vs S7
iPhone vs S7
Foto gemaakt met Samsung S7 Edge (Auto setting)
Foto gemaakt met Samsung S7 Edge (Auto setting)
Foto gemaakt met Samsung S7 Edge (Auto setting)
Foto gemaakt met Samsung S7 Edge (Auto setting)

Gear 360, virtual reality en de Galaxy S7

Dat het steeds moeilijker is om een high-end smartphone ieder jaar weer te verbeteren met een compleet nieuwe innovatie wordt een steeds grotere uitdaging. Daarom is het logisch dat ook Samsung de echte magie buiten de smartphone zelf zoekt. Wat dat betreft was Samsung al een flink stuk op weg door de Galaxy S6 als scherm device te gebruiken in de Samsung Gear VR, hun virtual reality bril.

Vandaag wordt naast de Galaxy S7 en S7 Edge nog een nieuw device gelanceerd, de Gear 360. Deze 360 graden camera is uitgerust met dubbele fisheye lenzen met 15 megapixel beeldsensoren waarmee op hoge resolutie (3840*1920) 360° videobeelden kunnen worden opgenomen. De Gear 360 is te koppelen met de Samsung Galaxy S7 waardoor je op je telefoon in real time de videobeelden kunt zien die je aan het opnemen bent. Deze beelden zijn voor de echt ultieme ervaring natuurlijk te bekijken met de Gear VR.

De stap die Samsung hiermee maakt is logisch en zal zeker een vervolg krijgen. Een horloge, een VR-bril, een 360 graden camera, het zijn pas de eerste extensions van je smartphone maar met de vlucht die IoT nu neemt kunnen we zeker meer externe devices gaan verwachten die het allemaal nog veel leuker gaan maken. Een smartphone is lang niet meer alleen een ‘smartphone’ en dat geldt zeker voor deze nieuwe Samsung Galaxy S7.

Gear 360 camera
Gear 360 camera
Gear VR met Galaxy S6 en Galaxy S7
Gear VR met Galaxy S6 en Galaxy S7

Gamen met de Galaxy S7

Voor gamers biedt de nieuwe Galaxy S7 een unieke ervaring: de processor en grotere batterijcapaciteit zorgen ervoor dat je nog langer kunt spelen en een intern systeem zorgt ervoor dat de telefoon niet oververhit raakt. Zet je Game Launcher aan dan kun je je volledig focussen op het spelen van de game; notificaties voor inkomende berichten staan uit en je kunt ook langer gamen met minder batterijverbruik. Je kunt hiermee ook opnames maken van je game om later te delen met anderen. Met de Vulkan API ziet het er allemaal nog beter uit en zijn grafische weergaven sneller en gedetailleerder.

Verkrijgbaarheid in Nederland

Wat betreft de beschikbaarheid en Nederlandse prijzen voor de Galaxy S7 en S7 edge:

  • Galaxy S7: 699 euro
  • Galaxy S7 edge: 799 euro

Beide smartphones zijn beschikbaar vanaf 11 maart 2016. De Gear 360 is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar. De verkoopadviesprijs is 419 euro.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Mobile World Congress

Apple’s nieuwe iPhone 14 & iPhone 14 Plus

Apple kondigde eerder deze maand een nieuwe iPhone 14 en nieuwe iPhone 14 Plus aan. Toestellen die niet alleen opvallen vanwege de gele kleur. Maar die ook beschikken over een langere batterijduur, beter dual camera-syst...

mobile23.03.2023

Apple’s nieuwe iPhone 14 & iPhone 14 Plus

Doe mij maar de gele
​Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing

De dode hoek: je fietst er zo in. Het gebeurt helaas regelmatig dat fietsers worden geschept door een vrachtwagen, omdat de chauffeur ze simpelweg niet kan zien. In Duitsland heeft T-Mobile daar met Deutsche Telekom en S...

dc business20.03.2023

​Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing

Samsung Galaxy S23 Ultra – topmodel met 200 megapixel camera

Samsung heeft ruim voor het Mobile World Congress in Barcelona al hun nieuwe Samsung Galaxy S23-serie geïntroduceerd. Het was jarenlang een traditie om onder de Spaanse zon de markt op te schudden met een nieuw Galaxy-m...

mobile14.03.2023

Samsung Galaxy S23 Ultra – topmodel met 200 megapixel camera

​Dit zijn de beste multi-sim smartphones van 2023

Een privételefoon en een telefoon voor zakelijk gebruik. Vroeger was dat geen probleem, maar vandaag de dag doen telefoons nu eenmaal niet zo lang met hun batterij. Het is dan veel makkelijker om één toestel te gebrui...

mobile07.03.2023

​Dit zijn de beste multi-sim smartphones van 2023

Pixel 7 Pro review: ijzersterk in fotografie en Android-beleving

Vroeger was het een heel gedoe om een Google Pixel-telefoon te bemachtigen. Je moest hem importeren via Frankrijk of Duitsland, want in Nederland werd hij niet verkocht. Gelukkig is dat inmiddels anders: zelfs de Google...

mobile05.03.2023

Pixel 7 Pro review: ijzersterk in fotografie en Android-beleving

Het metaverse van Vive, Viverse, ziet er goed uit

Op Mobile World Congress was dit jaar wel veel oog voor de consument waar het ging om smartphones, maar verder draaide de beurs vooral veel om b2b: business to business. Maar tussen al die bedrijfsstands was er een opval...

metaverse03.03.2023

Het metaverse van Vive, Viverse, ziet er goed uit

Samsung Galaxy Watch 4 versus Galaxy Watch 5: upgrade waard?

Samsung was groots op MWC aanwezig, maar niet waar het om watches ging. Logisch: de Galaxy S23 is het helemaal en daar wil het bedrijf dan ook de focus op leggen. Maar er zijn natuurlijk hier en daar wel Galaxy Watch 5-h...

gadgets02.03.2023

Samsung Galaxy Watch 4 versus Galaxy Watch 5: upgrade waard?

De 5 meest opmerkelijke gadgets van MWC 2023

MWC staat voor Mobile World Congress. Je zou denken dat daar alleen mobiele telefoon-apparatuur te vinden is. Dat is echter niet helemaal waar, hoewel tegenwoordig natuurlijk bijna alles op een bepaalde manier wel aan je...

gadgets02.03.2023

De 5 meest opmerkelijke gadgets van MWC 2023

Verder lezen over Samsung

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24 Ultra is de ultieme telefoon van Samsung. Dat is tenminste wel wat het als vlaggenschip zou moeten zijn. Is Samsung erin geslaagd om inderdaad met een toestel te komen dat zowel iets nieuws brengt als...

mobile29.02.2024

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

De Samsung Galaxy S24 Ultra, de Galaxy S24+ en de Galaxy S24 zijn sinds 25 januari verkrijgbaar in de winkels. De grote populariteit van deze nieuwe toestellen blijkt uit de eerste cijfers, met een opvallende groei van 5...

mobile02.02.2024

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

​Samsung introduceert Galaxy S24 series en ‘Galaxy AI’

Samsung heeft in San Jose zijn nieuwe smartphones Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra aangekondigd. De toestellen zijn vooral doordrongen van AI-opties, al zijn er ook andere mogelijkheden die het een interessant nieuw vlaggen...

mobile17.01.2024

​Samsung introduceert Galaxy S24 series en ‘Galaxy AI’

​Samsung Galaxy S24: dit zijn de meest hardnekkige geruchten

Volgende week op 17 januari kondigt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe S24-reeks aan. Het hypet al een tijdje vooral de AI die naar Galaxy komt, waaronder met een tv-reclame. Het maakt het heel mysterieus, ma...

mobile12.01.2024

​Samsung Galaxy S24: dit zijn de meest hardnekkige geruchten

CES2024: Samsung toont het foldable scherm 2.0

In Las Vegas is de CES in alle hevigheid losgebarsten. Samsung is daar natuurlijk ook aanwezig en op de eerste dag heeft de Koreaanse fabrikant meteen uitgepakt. Nee, nog geen ‘Unpacked’ party voor nieuwe smartphones...

mobile10.01.2024

CES2024: Samsung toont het foldable scherm 2.0

​Samsung: De toekomst van de smartphone vouwt een andere kant op

CES 2024 is in volle gang en waar we gisteren al bespraken dat het het tijdperk gaat worden van doorzichtige televisies (althans, waarschijnlijk eerst vooral voor beurzen en presentaties), zien we ook dat Samsung plannen...

mobile09.01.2024

​Samsung: De toekomst van de smartphone vouwt een andere kant op