Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley
We kennen allemaal wel een persoon in onze omgeving die niks begrijpt van emoji’s en ze ook helemaal verkeerd gebruikt. Maar stiekem gebruiken wij zelf ook wel eens een emoji verkeerd, waarvan je het misschien niet eens weet. Daarom hebben wij een aantal emoji’s op een rijtje gezet waarvan de betekenis heel anders is dan dat de meeste mensen denken….
1. De lachende drol
De vrolijke drol is niet alleen maar een vrolijke drol. Het staat namelijk ook voor een Japans gelukssymbool. Het Japanse woord voor poep is namelijk unko en dit is dezelfde klank als oen en dit is dan weer het Japanse woord voor geluk.
2. Het ziekenhuis
Als je dacht dat dit de ziekenhuis emoji was, dan zat je er flink naast. Dit is namelijk de Lovehotel emoji en dit is een hotel waarin je per uur betaalt in plaats van per nacht. Een iets andere betekenis dus…
3. De fluitende emoji
Bij deze emoji zijn er twee kampen: het kamp dat een fluitende emoji ziet en een kan een kussende emoji ziet. Het tweede kamp heeft gelijk. Volgens de officiële beschrijving is dit namelijk de ‘Kissing Face’.
4. Het meisje dat juicht
Veel mensen denken dat het meisje met haar handen boven haar hoofd een juich smiley is, maar niks is minder waar. Deze emoji staat namelijk voor het Japanse OK-gebaar. We zien hier dus weer de Japanse invloeden terug.
5. Kom Soep
Altijd gedacht dat dit emoji was van een lekkere kop erwtensoep? Dat is fout! Er zit namelijk geen soep maar thee in deze kom.
6. Snotterende emoji
De snotterende emoji is er ook eentje die vaak verkeerd wordt gebruikt. Dit is namelijk helemaal geen snotterende emoji, maar de officiële betekenis is: Sleepy Face. Blijkbaar komen er bellen uit je neus wanneer je moe bent…
7. Bid-emoji
Een emoji die ook vaak verkeerd wordt begrepen is de High-five emoji. Heel veel mensen denken namelijk dat dit een bid-emoji is. En laten we eerlijk zeggen, het lijkt toch meer op een bid-emoji dan een high five?!
8. Het gezichtje zonder mond
Het gezichtje zonder mond word vaak geïnterpreteerd als een emoji die bang is. Maar ook dit klopt niet. De officiële betekenis van deze smiley is namelijk: Face Without Mouth. Hiermee wordt bedoeld dat hij nooit praat en dus altijd stil is.
9. Push up emoji
Ook bij deze emoji zien we de Japanse invloeden terug. Er wordt namelijk vaak gedacht dat dit een emoji is die push ups doet, maar deze emoji staat voor buigen. In Japan is buigen een teken van dankbaarheid en daarvoor is deze emoji dus bedoeld.
10. De geneerde emoji
Wederom een emoji die vaak verkeerd gebruikt wordt. Het is namelijk geen genereerde emoji, maar iemand die net klaar is met een work-out en flink heeft lopen zweten.
11. De sterretjes
En last but not least de sterretjes-emoji. Deze emoji betekent dat je duizelig bent en dus sterretjes ziet. Het is dus helaas geen vallende ster.
Welke emoji’s heb jij wel eens fout gebruikt?