Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Je kent de uitdrukking ‘een kip zonder kop’ waarschijnlijk wel. De letterlijke betekenis is zoiets als ‘oerstom’, zonder na te denken en erg dom redeneren. Dat zelfde gaat ook op voor mensen die in de auto zitten te appen. Maar niet alleen in de auto is dit redelijk kansloos en gevaarlijk. Ook op de fiets gedraag je je als een kip zonder kop als je op je smartphone zit te kijken terwijl je deelneemt aan het verkeer.
Nu heeft de uitdrukking ‘kip zonder kop’ alles te maken met Mike, een Wyandotte-haan die na zijn onthoofding nog 18 maanden leefde. De details kun je vinden op internet. Je speelt met je leven en met dat van anderen. In dit land vinden we dan ook nog dat fietshelmen niet verplicht zijn, dus de verdubbelaar (lees: extra gevaar) is ook aanwezig. Je moet het gewoon niet doen, dat is duidelijk.
Appen op de fiets verboden
De overheid heeft eindelijk het gevaar van appende fietsers ingezien want Minister Cora van Nieuwenhuizen zorgt dat appen op de fiets vanaf juli 2019 verboden wordt. De discussie die loopt is of deze maatregel echt gaat werken. De zuiderburen hebben inmiddels onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat fietsers blijven appen ondanks boetes. Een telecomprovider heeft nu de campagne ‘Héy, flappdrol’ bedacht en hoopt op deze manier hier iets aan te kunnen gaan doen.
Ruim 80 procent van de Nederlanders ergert zich aan appende mensen in het verkeer. Het probleem is dat we niet goed weten hoe we elkaar daar op aan kunnen spreken. De boodschap in de campagne is dat als je iemand ziet appen op de fiets, je hem of haar dan wakker schudt met: ‘Héy, flappdrol’. Eigenlijk is dat het enige zwakke puntje. Komisch om ‘flapp‘ te gebruiken maar de impact van dit grapje kun je waarschijnlijk verwaarlozen.
Je koppie erbij houden
Als je appt op de fiets, ben je zoals we al schrijven niet helemaal goed bij je hoofd en gedraag je je als een kip zonder kop. Hoe gek en gevaarlijk dat ook is voor jezelf en voor anderen. Het telecombedrijf laat in de campagne mensen letterlijk zonder hoofd door het beeld rijden om juist je koppie er wel bij te houden op de fiets en het appen even te laten voor wat het is.
[Fotocredits © Edwardvangijn]
Verder lezen over Smartphone
Mobile21.11.2024
OPPO Find X8 Pro aangekondigd met 4 camera’s aan de achterkant
Mobile18.11.2024
We gaan nu naar telefoonloze telefoonwinkels zonder personeel
Mobile06.11.2024
iPhone krijgt een oplaadfunctie die we op alle toestellen willen
Mobile16.10.2024
Android 15 is nu uit: wat brengt de update?
Mobile15.10.2024
Nieuw op smartphones: de digitale detox-modus
Mobile07.10.2024
Wanneer mag de politie in je telefoon kijken?
Mobile07.10.2024
Google komt met hulp voor als je telefoon wordt gestolen
Tech in Asia03.10.2024
Justitiepaleis in Brussel is digitaal gerestaureerd met de OnePlus Nord 4
Verder lezen over WhatsApp
Online14.11.2024
In aanloop naar de feestdagen komt Sendcloud met WhatsApp Tracking
Social Media01.11.2024
WhatsApp introduceert een manier om je chats beter te organiseren
Social Media28.10.2024
WhatsApp-kanalen worden weer een stuk makkelijker te bereiken
Social Media13.09.2024
Signal: We gaan helemaal niet in zee met WhatsApp
Online09.09.2024
Dit zijn de apps waarvan je straks berichten kunt lezen in WhatsApp
Social Media20.08.2024
WhatsApp gaat iets doen tegen stalkers
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Social Media11.07.2024