Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Metaverse02.02.2022
Waarom cryptovaluta zo belangrijk zijn in het metaverse
Bitcoin, Ether, Dogecoin: het zijn allemaal cryptovaluta die je kunt gebruiken om online dingen aan te schaffen (en soms zelfs offline, maar voornamelijk online). Geen wonder dus dat deze coins vaak worden genoemd als het om het metaverse gaat.
Web3
Zoals we in ons artikel over Web3 en het metaverse al schreven is de toekomst van het internet ook gelieerd aan eigenaarschap. Je wil straks je avatar in de nieuwste Nike-sneakers steken en je wil op je televisie een kunstwerk laten zien dat je hebt gekocht als NFT. Dat alles werkt in de toekomst waarschijnlijk zo decentraal mogelijk. Niet met gewoon geld dat je op je bankrekening hebt staan van de ABN of de ING, maar geld dat je in de vorm van cryptovaluta in een wallet hebt zitten.
Facebook werkt nu aan een gecentraliseerd netwerk: het metaverse van Meta is iets waar Meta verantwoordelijk voor is, net als dat Facebook nu voor Facebook verantwoordelijk is. Echter gaat het metaverse uiteindelijk verder dan dat: een gedecentraliseerd netwerk gebaseerd op blockchaintechnologie. Tenminste, het gaat niet uiteindelijk verder dan dat: dat is het al. Kijk bijvoorbeeld naar Decentraland en Sandbox, een open metaverse waarbinnen je met je cryptovaluta een stuk land kunt kopen.
Decentraland
Het kan ook in gamevorm. Zo kun je binnen Decentraland spellen spelen samen en mana verdienen, waarvoor je weer NFT’s kunt kopen of gebouwen kunt laten bouwen. Er zal straks heel veel geld omgaan in het metaverse en dat is zeker niet allemaal centraal. Het gaat ook veelvuldig over de blockchain, iets waar vele metaverses op gebaseerd zullen zijn. Niet alle crypto zijn verbonden aan het metaverse, maar Axie en Ethereum zijn voorbeelden van crypto die er steeds weer mee in verband worden gebracht.
Klinkt dit allemaal als abacadabra? Geen probleem, want het moet nog meer vorm krijgen. Wel is het vast handig om te weten wat die blockchain precies inhoudt: het is een soort kaartenbak in virtuele vorm, waarbij de kaarten als schakels aan elkaar zitten. Elke kaart is een apparaat, een computer die waar dan ook kan staan, en er zijn veel computers nodig om een aanpassing te maken in de ketting van kaarten. Zo kun je de blockchain het beste zien. Het is ook om die vele rekenkracht die nodig is dat het niet als een heel milieuvriendelijk iets wordt gezien, want het kost veel stroom.
Blockchain
Bitcoin is de beroemdste blockchain-crypto: elke transactie wordt weer in die blockchain vastgelegd en dat betekent dat duizenden computers op de hoogte moeten zijn van die aanpassing. Dit is ook waarom het decentraal is: er hoeft geen financiële instelling op toe te zien, want de computers zelf zijn al een dichte ketting van schakels.
Straks als je bijvoorbeeld nieuwe schoenen koopt in het metaverse, voor je avatar, dan kun je die waarschijnlijk kopen met cryptovaluta. Dan moet die blockchain dus weer aan het werk worden gezet. Kan dat ook met gewoon geld? In sommige metaverses wel, net als dat het nu op internet ook zo kan, maar veel organisaties maken juist metaverses gebaseerd op de blockchain, waardoor cryptovaluta hierin erg belangrijk worden.
NFT’s kopen
Om een NFT te kopen heb je cryptovaluta nodig. Het is daarom ook op dit moment zo populair om te laten zien dat je een NFT hebt toegeëigend: het laat zien dat je in de crypto zit en dat is op dit moment een enorme trend. Straks moet dat veel meer genormaliseerd worden. Het is uiteindelijk de blockchain die zal bewijzen dat een NFT aan jou toebehoort, maar bijvoorbeeld ook de kleren van je avatar of het huis waarin hij of zij woont. Je cryptowallet (cryptoportemonnee) is uiteindelijk ongeveer hetzelfde als je bankrekening, alleen komt er geen bank meer tussen. Verder doe je er gewoon aankopen mee zoals je ook zou doen als je nu op het web shopt.
We gaan er zelfs naartoe dat je paspoort is gelinkt aan je wallet, waardoor je voor de virtuele werelden die je bezoekt nooit meer hoeft te denken aan wachtwoorden: je linkt je wallet en je logt in. Dat paspoort is niet alleen belangrijk om te bewijzen dat jij jezelf bent, maar ook wat je leeftijd is: stripclubs of gokhuizen in het metaverse bezoeken? Alleen als je hiervoor oud genoeg bent. Dit is echter nog toekomstmuziek, maar het zou wel een geweldige manier zijn om niet meer al die wachtwoorden te hoeven onthouden of in wachtwoordmanagers vast te leggen.
Grote bedrijven zien $’s
Steeds meer grote bedrijven zijn met het metaverse bezig, omdat daar geld te verdienen is. Geld dat misschien niet in harde dollars of euro’s komt, maar juist in een blockchain is vastgelegd en een virtuele portemonnee, maar geld is geld. En geld trekt mensen en bedrijven aan, waardoor het steeds duidelijker begint te worden dat dat metaverse een groot ding wordt. Vraag maar aan Coca Cola, Dolce & Gabbana, Nike en Disney, naast techbedrijven als Meta en Microsoft.
Wil je ook een cryptowallet hebben? Onder andere Coinbase en Binance hebben veel cryptocurrency beschikbaar die zijn gelinkt aan het metaverse. Of je kunt ook op andere platforms op zoek naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ether. Ook MANA, SAND en AXS zijn grote NFT’s, maar die zijn vaak wel gelinkt aan bepaalde metaverses, namelijk Decentraland, Sandbox en Axie Infinity. Als je investeert, doe dit dan wel verstandig en alleen met geld dat niet nodig is voor bijvoorbeeld je vaste lasten en boodschappen. Begin bovendien klein: je kunt altijd meer investeren als de tijd -of het ‘grote’ metaverse- daar is.
Verder lezen over Bitcoin
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
De interesse in cryptocurrencies groeit de laatste jaren gestaag, vooral onder jongeren. Een recent onderzoek van DirectResearch, uitgevoerd in opdracht van de Belastingdienst en gebaseerd op bevindingen onder 822 jongeren tussen de 15 en 25 jaar, onthult dat bijna één op de vijf jongeren actief investeert in crypto.
Online26.09.2024
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
Het kruispunt van crypto en AI: de toekomst van digitale innovatie vormgeven
In het huidige snel evoluerende technologische landschap maken twee grote krachten grote golven: cryptocurrency (crypto) en kunstmatige intelligentie (AI). Beide zijn ontwrichtende technologieën die, hoewel ze afzonderlijk krachtig zijn, het potentieel hebben om in combinatie nog grotere innovatie te stimuleren.
Online17.09.2024
Het kruispunt van crypto en AI: de toekomst van digitale innovatie vormgeven
Een Ferrari kopen kan nu ook met crypto
Ferrari heeft aangekondigd het betalingssysteem voor cryptovaluta vanaf eind juli 2024 ook uit te rollen naar het Europese dealernetwerk. Je volgende Ferrari kopen kan nu dus ook met crypto. Het debuut hiervan voor de Europese markt volgt op de succesvolle lancering (in oktober 2023) van dit alternatieve betalingssysteem in de Verenigde Staten, minder dan een jaar geleden, om dealers te helpen beter in te kunnen spelen op de veranderende behoeften van klanten.
Automotive24.07.2024
Een Ferrari kopen kan nu ook met crypto
Bitcoin maakt een flinke sprong omhoog
Bitcoin doet het goed: de crypto gaat de laatste paar dagen als een speer, deels gedreven door de verhoogde kans op een verkiezingsoverwinning van Donald Trump
Online16.07.2024
Bitcoin maakt een flinke sprong omhoog
Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi
Gelukkig zijn er ook positievere zaken die deze week volledig viral gingen.
Social Media14.07.2024
Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi
Bitcoin heeft slechtste week sinds jaar tijd
Bitcoin heeft niet zijn beste week. De reden is Mt. Gox. Dit is wat Mt. Gox is en waarom het zo’n invloed heeft.
Online06.07.2024
Bitcoin heeft slechtste week sinds jaar tijd
De populariteit van crypto blijft verder toenemen
In de afgelopen jaren hebben cryptocurrencies, en dan vooral bitcoin, een ongekende populariteit verworven. Wat begon als een niche-experiment heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde financiële revolutie die de manier waarop we denken over geld, investeringen en economische systemen fundamenteel heeft veranderd.
Online24.06.2024
De populariteit van crypto blijft verder toenemen
Nieuwe bitcoin-halving: dit is wat dat betekent
Bitcoin heeft een historisch momentje meegemaakt vorige nacht: de coin heeft een halving meegemaakt. Dit heeft alles te maken met het mijnen.
Online20.04.2024
Nieuwe bitcoin-halving: dit is wat dat betekent
Verder lezen over Blockchain
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
De interesse in cryptocurrencies groeit de laatste jaren gestaag, vooral onder jongeren. Een recent onderzoek van DirectResearch, uitgevoerd in opdracht van de Belastingdienst en gebaseerd op bevindingen onder 822 jongeren tussen de 15 en 25 jaar, onthult dat bijna één op de vijf jongeren actief investeert in crypto.
Online26.09.2024
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
Hoe is het nu met NFT-initiatief Bored Ape?
2021 en 2022 waren de NFT-jaren. Of het coronavirus een grote rol heeft gespeeld bij het populair worden van deze virtuele bezittingen is onbekend, maar de laatste tijd is het wat stil rondom NFT’s (behalve in de Netfl...
Online17.01.2024
Hoe is het nu met NFT-initiatief Bored Ape?
Kunnen we in 2024 een bull run verwachten in de crypto-industrie?
Bitcoin beleefde een recente stijging na het nieuws over een mogelijke goedkeuring van de ETF spot Bitcoin, wat meer vertrouwen in de markt bracht en suggereerde dat de volgende bull run nabij is. Naar mijn mening zijn e...
Online23.11.2023
Kunnen we in 2024 een bull run verwachten in de crypto-industrie?
Zal crypto de gaming sector revolutioneren?
De introductie van crypto in de gaming sector zorgt voor een echt debat binnen de community. Sommigen zijn er helemaal tegen en zien crypto als een verhoogd risico op oplichting of hacks, terwijl anderen er juist dol op...
Gaming11.10.2023
Zal crypto de gaming sector revolutioneren?
Zijn we dicht bij massale invoering van Bitcoin?
Historisch gezien is Bitcoin altijd apart geweest van de andere cryptovaluta. Daarom worden andere coins dan Bitcoin "altcoins" genoemd (als in "alternatieve coins"). Hoewel de intrinsieke waarde niet meer aan te tonen i...
Technology02.08.2023
Zijn we dicht bij massale invoering van Bitcoin?
Meme gekte vertroebelt positieve impact community trading op crypto-adoptie
Meer dan 70 procent van de crypto investeerders gebruikt sociale media als belangrijkste informatiebron voor crypto-gerelateerde informatie. In de zoektocht naar de juiste informatie spelen ook influencers een grote rol....
Online23.06.2023
Meme gekte vertroebelt positieve impact community trading op crypto-adoptie
NFT’s op Bitcoin: Hoe een code update dit (terug) mogelijk maakte
Bitcoin (BTC) voegde onlangs het zogenaamde Taproot protocol toe. Dit is de grootste verandering in cryptocurrency in de afgelopen vier jaar en maakt het mogelijk de blockchain zelf als opslag te gebruiken, door unieke d...
Online08.05.2023
NFT’s op Bitcoin: Hoe een code update dit (terug) mogelijk maakte
Metaverse Fashion Week: teleurstelling voor het hele metaverse
Metaverse Fashion Week. Vorig jaar was het een veelbesproken evenement. We hadden er zin in: veel mensen namen een kijkje in het metaverse Decentraland, om te kijken welke topmerken er zoal met nieuwe dingen kwamen. Het...
Metaverse14.04.2023
Metaverse Fashion Week: teleurstelling voor het hele metaverse
Verder lezen over Crypto
Nee, LEGO raadt je niet aan de LEGO Coin te kopen
In ieder geval doet LEGO geen uitspraken over hoe dit is gebeurd. Het zegt alleen: “Op 5 oktober 2024 verscheen er kort een ongeautoriseerde banner op LEGO.com.'
Cybercrime07.10.2024
Nee, LEGO raadt je niet aan de LEGO Coin te kopen
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
De interesse in cryptocurrencies groeit de laatste jaren gestaag, vooral onder jongeren. Een recent onderzoek van DirectResearch, uitgevoerd in opdracht van de Belastingdienst en gebaseerd op bevindingen onder 822 jongeren tussen de 15 en 25 jaar, onthult dat bijna één op de vijf jongeren actief investeert in crypto.
Online26.09.2024
Jongeren en hun spaargeld in crypto’s
Het kruispunt van crypto en AI: de toekomst van digitale innovatie vormgeven
In het huidige snel evoluerende technologische landschap maken twee grote krachten grote golven: cryptocurrency (crypto) en kunstmatige intelligentie (AI). Beide zijn ontwrichtende technologieën die, hoewel ze afzonderlijk krachtig zijn, het potentieel hebben om in combinatie nog grotere innovatie te stimuleren.
Online17.09.2024
Het kruispunt van crypto en AI: de toekomst van digitale innovatie vormgeven
Een Ferrari kopen kan nu ook met crypto
Ferrari heeft aangekondigd het betalingssysteem voor cryptovaluta vanaf eind juli 2024 ook uit te rollen naar het Europese dealernetwerk. Je volgende Ferrari kopen kan nu dus ook met crypto. Het debuut hiervan voor de Europese markt volgt op de succesvolle lancering (in oktober 2023) van dit alternatieve betalingssysteem in de Verenigde Staten, minder dan een jaar geleden, om dealers te helpen beter in te kunnen spelen op de veranderende behoeften van klanten.
Automotive24.07.2024
Een Ferrari kopen kan nu ook met crypto
Bitcoin heeft slechtste week sinds jaar tijd
Bitcoin heeft niet zijn beste week. De reden is Mt. Gox. Dit is wat Mt. Gox is en waarom het zo’n invloed heeft.
Online06.07.2024
Bitcoin heeft slechtste week sinds jaar tijd
De populariteit van crypto blijft verder toenemen
In de afgelopen jaren hebben cryptocurrencies, en dan vooral bitcoin, een ongekende populariteit verworven. Wat begon als een niche-experiment heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde financiële revolutie die de manier waarop we denken over geld, investeringen en economische systemen fundamenteel heeft veranderd.
Online24.06.2024
De populariteit van crypto blijft verder toenemen
Nieuwe bitcoin-halving: dit is wat dat betekent
Bitcoin heeft een historisch momentje meegemaakt vorige nacht: de coin heeft een halving meegemaakt. Dit heeft alles te maken met het mijnen.
Online20.04.2024
Nieuwe bitcoin-halving: dit is wat dat betekent
All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video
Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...
Entertainment03.04.2024