Earlydoc, een web app waarmee je je symptomen kunt checken en waarvan je vervolgens de informatie krijgt die je huisarts je zou geven, lanceert vandaag.
In 2011 was 33% van de consulten bij de huisarts medisch gezien onnodig. In het weekend zelfs 80%! Aan deze consulten wordt per jaar €120 miljard uitgegeven in de VS en Europa. De oorzaak? Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid en je kunt nergens meteen de informatie krijgen die je arts je zou geven.
Juist hier probeert Earlydoc het verschil te maken. Deze web app analyseert de symptomen en toont vervolgens alles wat je moet weten. De app moet iedereen kunnen voorzien van de juiste medische instructies. Deze instructies zijn niet zo maar wat stappen maar zijn instructies waar artsen achter staan.
Hoe werkt het?
Via de app of de website geef je aan wat de klachten zijn. Earlydoc analyseert deze klachten in combinatie met je medische geschiedenis en geeft vervolgens aan:
– Of en wanneer je naar de huisarts moet
– Waar je op moet letten
– Wat je zelf kunt doen
– Aan welke diagnoses de huisarts het eerst zou denken
Door richtlijnen, input van artsen en medische onderzoek te combineren kan Earlydoc je voorzien van een persoonlijk overzicht van de ernst van de symptomen en hoe met deze om te gaan. Dit is dan ook het grote verschil met andere medische websites waar veelal informatie wordt gedeeld maar waar er niet specifiek wordt gekeken naar de klachten. Gebruikers stellen dan vaak de verkeerde diagnose en maken zichzelf onnodig bang.
Eigen account
Eerder was Earlydoc via een ‘private beta’ al beschikbaar voor 75.000 gebruikers. Tijdens deze private beta gaf 89% van de gebruikers aan dat de informatie die ze verkregen via Earlydoc de beste informatie was die ze online hadden gevonden voor hun symptomen. Op het moment van de lancering kun je op Earlydoc informatie krijgen over de zes meest voorkomende symptomen. In de komende zes maanden wordt Earlydoc verder aangevuld.
Earlydoc is gratis te gebruiken en geschikt voor ieder apparaat. Door het aanmaken van een account wordt er een medisch dossier opgebouwd. Daarnaast kunnen ook het gewicht, bloeddruk en andere zaken worden bijgehouden.
Verder lezen over App
Online21.11.2024
Innovatie in herinneringen: Fotoboeken van byPaper met Augmented Reality
Online20.11.2024
Shazam heeft al 100 miljard nummers voor ons opgezocht
Gaming18.11.2024
Zo speel je Pokémon TCG Pocket in Nederland op je telefoon
Startups11.11.2024
ChatLicense wint Global Impact Challenge van Singularity University en SYNC Ithra
Mobile30.08.2024
Telegram in de problemen: dit is er allemaal gaande
Online15.08.2024
Sonos gaat na dramatische app-update misschien terug naar de oude app
Gadgets15.08.2024
Summergadgets giftguide: de leukste gadgets voor de zomer
Mobile15.08.2024