Lifestyle22.01.2020

Met dit verwarmende thermoshirt heb je het nooit meer koud op de piste!


Odlo I-Thermic

Wintersport en kou zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al ga je in de lente op wintersport, dan nog kan het kwik op de top tot ver onder het vriespunt zakken. Om nog maar te zwijgen over de maanden januari en februari. Wanneer je beneden in het dal lekker geniet van het zonnetje en je met de eerste lift boven komt, blijkt dat het dan toch iets harder te waaien dan je dacht. Een gevoelstemperatuur van rond -20°C komt geregeld voor. Men zegt weleens dat kou een relatief begrip is en voor iedereen anders kan aanvoelen, want als de één nog in een T-shirt rondloopt heeft de ander zijn winterjas alweer uit de mottenballen gehaald. Dit geldt op een wintersport natuurlijk in het kwadraat. Goede thermokleding is simpelweg onmisbaar, maar zelfs dát is soms niet genoeg. Voor iedereen uit team koukleum is er nu een briljante oplossing: een verwarmend thermoshirt waarmee je het nóóit meer koud hebt op de piste. Maak kennis met de I-Thermic van Odlo.

Heb je er weleens over nagedacht hoe gaaf het zou zijn als je de temperatuur van je onderkleding kunt aanpassen aan de buitentemperatuur? Het is iedere wintersporter ongetwijfeld weleens overkomen dat je na een pittige afdaling een laagje uit hebt gedaan omdat het veel te warm bleek. Of andersom: wie heeft er nooit staan blauwbekken van de kou op de top?

De afgelopen jaren zijn er wel vaker vernuftige, slimme en technologische gadgets op de markt verschenen om je wintersport nog leuker, comfortabeler of uitdagender te maken. Denk aan de Go-Pro, de Skitrack-app en zelfs helmen met ingebouwde camera’s. Op gebied van kleding veranderde er tot voor kort vrij weinig. Er zijn wel wisselende modetrends – met name op gebied van comfort en duurzaamheid – maar een geavanceerde innovatie als de I-Thermic van Odlo is kakelvers.

Hoe werkt de I-Thermic van Odlo?

De I-Thermic van Odlo is met name een goede uitvinding voor mensen die nooit weten hoeveel laagjes ze aan moeten trekken (en daar dus verkeerde keuzes in maken). De I-Thermic werkt als volgt. In de basis is het een ‘normaal thermoshirt’ met de hoge kwaliteit zoals je die van de onderkleding van Odlo wellicht gewend bent. Het is een tussenlaag, gemaakt van polyester, polyamide en elastaan. Deze versie heeft echter nog iets extra’s. De I-Thermic is voorzien van thermische sensor die je met behulp van een app op je telefoon kunt bedienen. Het shirt heeft verwarmde kabels die naadloos in de stof zijn geweven. Zeg maar gerust vernuftig weggewerkte draadjes die de warmte geleiden, maar die je niet voelt zitten. Het zit dus net zo lekker als een ‘gewoon thermoshirt’. In de app kun je de temperatuur van je ondershirt aanpassen naar de temperatuur die voor jou op dat moment comfortabel aanvoelt. Zo heb je als drager de volledige controle over jouw persoonlijke microklimaat.

Thermoshirt met verwarming

Aan de zijkant van de I-Thermic zit een kleine oplaadbare batterij die gemakkelijk aan en uit kunt zetten. Via Bluetooth maak je verbinding met de speciale Clim8-app waarin je de temperatuur voor zowel de voor- als achterzijde kunt reguleren. Je hebt het gevoel een normale skipully te dragen, maar pas wanneer je de temperatuur in de app aanpast voel je direct het verschil, dat je dus een thermoshirt met verwarming draagt. Het shirt is zelfs zo slim dat hij de ideale lichaamstemperatuur (die je zelf instelt in de app) continu op peil probeert te houden. Heb je het toch iets te warm gekregen dan pas je de temperatuur in een handomdraai aan. Voor diegene die stoelverwarming kennen vanuit de auto is het een feest der herkenning. Exact dát is het gevoel wat je krijgt als je de temperatuur van de I-Thermic even omhoog gooit.

Met de I-Thermic van Odlo hoef je het niet meer koud te hebben op de piste
Met de I-Thermic van Odlo hoef je het niet meer koud te hebben op de piste
In de basis is de I-Thermic is warm theroshirt dat je als onderlaag kunt dragen
In de basis is de I-Thermic is warm theroshirt dat je als onderlaag kunt dragen
Via kleine draadjes op de buik en de rug wordt het shirt verwarmd
Via kleine draadjes op de buik en de rug wordt het shirt verwarmd

Testen op de skipiste

Het Franse skigebied Tignes is een van de meest sneeuwzekere en hooggelegen skigebieden van de Alpen. Door de hoge ligging waait het er flink en kan het ook behoorlijk koud zijn, zeker wanneer je richtig het hoogste punt va Tignes gaat. De perfecte omstandigheden dus om de I-Thermic uitgebreid te testen.

De conclusie is eigenlijk vrij simpel: wanneer je dit thermoshirt met verwarming één keer hebt geprobeerd dan wil je nooit meer anders. En je hoeft er absoluut geen echte koukleum voor te zijn om hier profijt van te hebben, want ik schaar mezelf absoluut niet onder de koukleumen. Je moet alleen af en toe je handschoenen uit doen om de app op je telefoon te bedienen, maar die momenten kun je bewaren voor in de skilift.

Wat zo prettig is, is dat je een constante temperatuur zult ervaren en dat is gewoon heel erg aangenaam. Tijdens een dag skiën ga je normaal gesproken van klappertanden in de stoeltjeslift op noordhellingen naar je de ritsen van je jas en pully weer open doen na een buckelpiste in de zon. Je bent op een skidag vaak non-stop bezig met het voor jezelf comfortabel maken. Maar met deze innovatie hoeft dat dus niet meer, dat doet je thermoshirt voor je.

I-Thermic opladen

De I-Thermic moet je natuurlijk wel opladen, maar zo’n batterij gaat moeiteloos een complete skidag mee. Zelfs wanneer je ‘m tijdens de lunch ook gewoon aan laat staan. ‘s Avonds in het hotel kun je de batterij in een handomdraai loskoppelen en weer even opladen, zodat je volgende morgen warm aan de start van een nieuwe skidag kunt verschijnen.

Het kan niet anders dan dat deze innovatie een heleboel mensen een nog plezierigere wintersport gaat geven. Overigens denk ik niet dat alleen wintersporters hier profijt zullen hebben van dit innovatieve shirt, maar ook bergbeklimmers of mensen die bergwandelingen maken in het hooggebergte. Het is echt niet alleen gemaakt voor wintersporters, maar voor iedereen die in koude omstandigheden wil bewegen.

En dan het prijskaartje: je begrijpt dat een dergelijke innovatie niet goedkoop is. Voor de I-Thermic van Odlo betaal je 299,95 euro. Er is een dames- en een herenvariant, beiden in de kleur zwart. Het is goed om te weten dat Odlo hoogwaardige onderkleding maakt en je hier dus vele wintersportvakanties mee kunt doen.

Meer informatie over de I-Thermic vind je op de website van Odlo.

De I-Thermic werkt via een kleine batterij aan de zijkant
De I-Thermic werkt via een kleine batterij aan de zijkant
De batterij kun je eenvoudig losklikken om `s avonds op te laden
De batterij kun je eenvoudig losklikken om `s avonds op te laden
Via de app op je telefoon kun je de temperatuur wijzigen
Via de app op je telefoon kun je de temperatuur wijzigen
Heb je het koud? Dan zet je de temperatuur iets omhoog
Heb je het koud? Dan zet je de temperatuur iets omhoog
Koud in de lift? Dat hoeft dus nooit meer!
Koud in de lift? Dat hoeft dus nooit meer!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Odlo.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Gadget

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

Geld besparen op de energierekening, dat willen veel mensen. Er wordt gelukkig vanuit de smarthomewereld steeds meer gedaan om dat ook voor elkaar te krijgen.

Technology15.04.2024

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

5 dingen die de Humane Ai Pin niet hét antwoord voor AI maken

Toen dit apparaat werd onthuld werd meteen gedacht: is dit de nieuwe smartphone? Helaas, dat zal Humane Ai Pin niet gaan lukken. Dit is waarom.

Gadgets15.04.2024

5 dingen die de Humane Ai Pin niet hét antwoord voor AI maken

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

DJI heeft zijn nieuwe drone onthuld en die is beter dan zijn voorganger. Logisch, maar het apparaat is ook goedkoper.

Gadgets12.04.2024

DJI’s nieuwe drone DJI Avata 2 valt enorm mee in prijs

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

Weet je nog dat de Wii van Nintendo verscheen? Het was een revolutie die gamers ineens een stuk actiever aan het gamen zette. Het witte apparaat kwam met een enorm sterke Mario-game, namelijk Super Mario Galaxy, maar ook...

Gaming08.04.2024

​Tijdmachine: Nintendo Wii Balance Board was een giga gamegadget

Het ultieme AI-apparaat draait niet om het apparaat

De ontwerper van de iPhone, John Ive, en de topman van OpenAI, Sam Altman, hebben elkaar helemaal gevonden. Ze zijn nu op zoek naar 1 miljard dollar aan investeringen om zo te maken wat dé ultieme AI-gadget moet worden....

Online08.04.2024

Het ultieme AI-apparaat draait niet om het apparaat

Waarom je niet altijd voor een iPad hoeft te kiezen

iPads zijn inmiddels zo’n standaard geworden in de tabletwereld, dat we het vaker een iPad noemen dan een tablet. Ook als het helemaal geen tablet van Apple is. Ze bestaan: non-Apple-tablets, en die zijn lang niet alti...

Gadgets02.04.2024

Waarom je niet altijd voor een iPad hoeft te kiezen