De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Je moet wel een heel grote, zware televisie hebben wil je deze niet aan de muur kunnen bevestigen. Of natuurlijk een heel poreuze muur. We kunnen wel stellen dat televisies tegenwoordig aanzienlijk lichter zijn en zich daardoor perfect lenen voor installatie aan de muur. Dat doet echter wel de vraag rijzen: is een televisiemeubel nog wel nodig?
Beeldbuistelevisies
Vroeger werd een televisiemeubel niet alleen veel gebruikt voor het ondersteunen van de beeldbuistelevisie, het was ook een mooie manier om gameconsoles in te bewaren en de dvd-collectie in tentoon te stellen. Inmiddels is dat echter allemaal veranderd. We kijken niet meer naar beeldbuistelevisies, maar hebben platte OLED-schermen. We hebben gameconsoles die zo groot zijn, dat ze bijna bij geen enkel televisiemeubel passen (Xbox Series X en PlayStation 5 bijvoorbeeld) én al die dvd’s kijken is allang niet meer nodig. Bijna alles is te vinden op streamingdiensten en video-on-demand-services.
Klinkt alsof het televisiemeubel zijn beste tijd gehad heeft, maar niets is minder waar. Nog steeds zijn er mensen die kiezen voor zo’n meubel. Ze lenen zich dankzij laatjes prima voor de functie rommellaatje, je kunt er mooi de afstandsbediening of een gamehoesje op (of in) kwijt en soms is het simpelweg een mooie opvulling van een anders wat kale ruimte onder de televisie. Er zijn dus veel voordelen te bedenken aan een televisiemeubel, zelfs nu de redenen om er eentje aan te schaffen zo zijn veranderd.
Tv-meubel
Er is echter nog een belangrijke reden om te kiezen voor een meubel onder je televisie, namelijk voor design. Een zwevend tv meubel is esthetisch gezien een enorme aanwinst in menig huis. Het lijkt net alsof het meubel zweeft, omdat deze aan de muur wordt bevestigd en dus geen pootjes heeft. Erg handig voor bij het stofzuigen, want je kunt er met gemak onderdoor. Er zijn zelfs varianten met led-licht eronder waardoor ze een extra zweef-effect krijgen door de verspreiding van het licht. Extra futuristisch dus.
Hoeft het van jou allemaal niet zo modern en heb jij liever een kastje dat je bijvoorbeeld makkelijker kunt verplaatsen wanneer je een feestje geeft of grote aanpassingen doet aan je interieur, dan kan dat. Je kunt kiezen voor een gewoon tv meubel, waarin je ook je afstandsbedieningen, dvd’s, diverse gameconsoles en meer kwijt kunt. Letterlijk en figuurlijk meer, want vaak zijn zwevende tv-meubels net even iets kleiner. Gewone tv-meubels met pootjes kunnen meer hebben qua gewicht en zijn er dan ook in grotere varianten.
Het is uiteindelijk aan jou wat je handig of mooi vindt. Natuurlijk hoef je geen televisiemeubel te kiezen, want zeker als je weinig ruimte hebt kan het een enorme sta-in-de-weg zijn. Tegelijkertijd kun je er wel veel handige tech-gerelateerde dingen in kwijt. Bovendien maakt een tv-meubel voor veel mensen de televisie-setup helemaal af. Zeker als deze enkele mooie gameconsoles bevat of een indrukwekkende filmcollectie.
[Fotocredits – customdesigner © Adobe Stock]
Verder lezen over Televisie
Startups30.09.2024
Waarom het een goed idee is dat Amazon een Shark Tank maakt
Gadgets23.09.2024
5 dingen die je moet weten over Google TV Streamer
Technology06.09.2024
Philips TV viert 20 jaar Ambilight
Video29.08.2024
Een tv-programma opnemen? Ziggo gooit er een reclameblok voor
Gadgets06.08.2024
Google introduceert opvolger van de Chromecast: Google TV Streamer
Gadgets23.07.2024
De nieuwe Chromecast is bijna tegenovergestelde van oude
Entertainment18.07.2024
Viaplay zakt dieper weg: minder abonnees en minder omzet
Media02.07.2024