Lifestyle18.02.2020

Het huis uit? Deze verzekeringen heb je nodig


O, zoete vrijheid! Je bent – of gaat binnenkort – het ouderlijk nest uit en kunt je geluk niet op. Eindelijk pizza bestellen wanneer je er maar zin in hebt. Eindelijk de ene na de andere nacht feestend doorhalen met je vrienden. En hoewel dit misschien het laatste is waar je nu aan wil denken, is het verstandig om nu alvast je woonverzekering en aansprakelijkheidsverzekering te regelen en jezelf daarmee wat dure grappen te besparen. Je toekomstige ik zal je ervoor bedanken. Bovendien is het zo gepiept, beloofd.

First things first!

Wanneer je je eigen plekje hebt gevonden, is het leuk om je huis helemaal naar je eigen smaak te maken. Ook al heb je een villa, hoe leuk is het om de muren te sauzen naar de kleur die jij leuk vindt. De afgelopen tijd heb je via vrienden, familie, verschillende winkels en kringlopen je inboedel verzamelt. Je hebt alles in je gedachten al een plekje gegeven. Je hebt ervoor gezorgd dat de gebruikte kleuren in het meubilair met elkaar matchen. Wanneer de muren dan gesaust zijn, zorgt dat voor een gezellig geheel. Nu rest alleen het sauzen en de verhuizing nog en dan kun je je housewarming plannen!

Wat heb ik aan een woonverzekering?

Je ouders of vrienden hebben je geholpen met verhuizen en nu ben je dolblij in je nieuwe stulpje. Logisch dat je er zuinig op bent en er zorgeloos in wil wonen. Maar soms gaan dingen gewoon even hartstikke mis, hoe voorzichtig je ook bent. Misschien was je bijvoorbeeld je lievelingsserie aan het binge-watchen en herinnert een rookpluim die plots de woonkamer binnensluipt je eraan dat je een tijdje terug een tosti in het apparaat hebt gestopt. Boel in de fik of zelfs onbewoonbaar? Dan kan een woonverzekering ervoor zorgen dat de schade aan je huis of aan je spullen snel en goed geregeld wordt. Ook bij gevallen van schade door inbraak, diefstal, water en storm. Je eigen zuurverdiende centen besteed je immers liever aan een verre reis dan een nieuwe keuken, toch?

En wat doet een aansprakelijkheidsverzekering?

Oké, ander scenario. Stel dat je een glas rode wijn over het witte tapijt van je vriendin morst. Of per ongeluk het bovengenoemde tosti-fiasco bij een studiegenoot veroorzaakt en diegene daarmee een zwartgeblakerde keuken cadeau doet. Het zijn verrassingen waar niemand op zit te wachten. En zonder aansprakelijkheidsverzekering moet je in dit soort gevallen van schade aan anderen of hun spullen ook nog eens flink in de buidel tasten – vooral bij letselschade. Hoewel je schade niet altijd kunt voorkomen, kun je er wél voor zorgen dat je jezelf en anderen niet opzadelt met de financiële narigheid die daarbij komt kijken. En dat is niet alleen voor je ouders een prettig idee.

...

Verder lezen over Nederland

Funda komt met eigen jaarlijst: Kijkcijfers 2024

Momenteel zoeken helaas heel veel mensen een huis. Dat blijkt ook wel uit de kijkcijfers die Funda deelt over 2024.

Online15.12.2024

Funda komt met eigen jaarlijst: Kijkcijfers 2024

Zo ziet ‘de wetenschappelijke methode’ van onze wolvendeskundigen eruit

Naar aanleiding van de contacten met verschillende wolvendeskundigen heb ik inmiddels voldoende informatie verzameld om nog beter te kunnen duiden waar precies de blinde vlekken van de meeste Nederlandse wolvendeskundigen zitten. Uitzonderingen daargelaten negeren wolvendeskundigen belangrijke historische tijdperken en hun wetenschappelijke werken. Bovendien laten ze zich bij voorkeur leiden door geromantiseerde en naïeve vooronderstellingen met betrekking tot zgn. ideale natuurlijke omstandigheden.

Online11.12.2024

Zo ziet ‘de wetenschappelijke methode’ van onze wolvendeskundigen eruit

Wat kost een verkeersbord eigenlijk?

Je hoort wel eens dat verkeersborden of straatnaambordjes worden gestolen. Vaak door dronken jongeren, die het dan als een trofee op hun kamer hangen. Eigenlijk helemaal niet nodig, want je kunt zo’n verkeersbord ook gewoon zelf kopen.

Lifestyle05.12.2024

Wat kost een verkeersbord eigenlijk?

Geen Formule 1 Grand Prix van Zandvoort meer na 2026

Na 2026 is er geen Grand Prix van Zandvoort meer. De organisatie van de race wil de handdoek in de ring gooien.

Automotive04.12.2024

Geen Formule 1 Grand Prix van Zandvoort meer na 2026

Hoe konden Nederlandse wolvendeskundigen er zo faliekant naast zitten?

Biologen en wolvenexperts hebben het ons jarenlang verzekerd. Wolven zouden mensen mijden en van nature schuw zijn. Het tegendeel lijkt inmiddels echter waar te zijn. Wolven wandelden al meermaals onverschrokken door dorpen of wijken en mijden ook in de vrije natuur mensen bepaald niet.

Nieuws04.12.2024

Hoe konden Nederlandse wolvendeskundigen er zo faliekant naast zitten?

Bestelbusjes mogen langer de zero-emissiezone in

Je kunt straks nog langer met bepaalde dieselbedrijfswagens in het zero-emissiegedeelte van de stad rijden. 

Automotive25.11.2024

Bestelbusjes mogen langer de zero-emissiezone in

Je zorgverzekering voor 2025 kiezen: hier moet je op letten

Je wil aan het einde van het jaar bezig zijn met je kerstboom optuigen, maar je zal je toch ook over je zorgverzekering moeten buigen.

Nieuws20.11.2024

Je zorgverzekering voor 2025 kiezen: hier moet je op letten

Onderzoek: Mkb heeft behoefte aan ondersteuning bij digitalisering

Het kabinet heeft voor 2025 plannen voorgesteld om de regeldruk voor mkb-bedrijven te verlagen. Doel is dat ondernemers meer tijd hebben voor het ondernemerschap, innovatie en digitale ontwikkeling. Deze tijd is hard nodig voor de digitale ontwikkeling van ondernemers en hun bedrijven.

Technology18.11.2024

Onderzoek: Mkb heeft behoefte aan ondersteuning bij digitalisering

gebrek aan kennis en expertise

Verder lezen over Toekomst

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Tijdens een Communitydag georganiseerd door NPULS sprak Timothy Druiventak van KLM.  Zijn lezing ging over over de rol van leren in het oplossen van zakelijke problemen bij KLM, met name in de context van technologie en kunstmatige intelligentie (AI).

Artificial Intelligence29.10.2024

De toekomst van leren: KLM en de impact van AI

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst

In de kassen van Wageningen University & Research in Bleiswijk zijn vijf teams van over de hele wereld begonnen aan de volgende fase van de Autonomous Greenhouse Challenge. De opdracht? Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst.

Technology04.09.2024

Challenge: Volledig autonoom dwergtomaten telen zonder menselijke tussenkomst

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go