Het ziet ernaar uit dat we nog wel even in een lockdown zitten en met de avondklok die morgenavond ingaat is januari 2021 ten opzichte van 2020 meer van hetzelfde. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Vandaar dat we drie heerlijke gerechten voor je hebben: een rode curry, gevulde platbroden en kipgehaktballetjes op een groentebroodje.
Deze week begon met Blue Monday en door hier aandacht aan te besteden jinx je misschien de rest van de week wel. Om deze dag wat draaglijker te maken stuurde HelloFresh drie recepten op. Aangezien we in allemaal een beetje met de lockdown blues zitten en ook nog die avondklok krijgen, leek het mij beter om de recepten dit weekend te delen. Zo bedacht, zo gedaan.
Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten
(Voor 2 personen)
Nodig:
- 4 Libanese platbroden
- 250 g champignons
- ⅔ pak kikkererwten
- 2 pruimtomaten
- 50 g feta
- 80 g slamix van veldsla, rucola en baby spinazie
- 50 g mayonaise
- 2 knoflooktenen
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 1 el roomboter
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el extra vierge olijfolie
Maken:
- Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit het komijnzaad en paprikapoeder in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en bak de champignons en de helft van de knoflook 6 – 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten 100 ml water per persoon en de kikkererwten toe. Verwarm alle platbroden tegelijk in een hapjespan met deksel zonder olie, 2 – 4 minuten.
- Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de slamix en tomaat toe en meng goed. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook.
- Vul 2 platbroden per persoon met de kikkererwten en champignons. Schep er een lepel knoflookmayonaise bij en wat van de salade. Verkruimel de feta erboven en rol de platbroden op.