Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
Een jaar geleden leek dit nog een ondenkbaar onderzoek, maar inmiddels hebben we allemaal wel een aantal mondkapjes op voorraad. Hoe vaak draag jij er eentje voordat je het weggooit of wast? De kans is best groot dat je deze vaker dan één keer draagt. Uit onderzoek van online stijlgids Dresscode.nl blijkt namelijk dat 66,1 procent van de Nederlanders een mondkapje meer dan eens draagt. 1 op de 5 draagt het zelfs 4 keer of nog vaker. ‘We’ dragen vooral het uitwasbare mondkapje meerdere keren achter elkaar. De overheid adviseert om mondkapjes na één keer dragen uit te wassen of direct weg te gooien.
Herbruikbare mondkapjes populairst
Een kleine meerderheid van de Nederlanders heeft een voorkeur voor mondkapjes die uitwasbaar zijn. Dat begrijpen we wel, want dit zijn natuurlijk veel stijlvollere exemplaren dan het wegwerp mondkapje.De wasbare exemplaren zijn niet alleen mooier, maar ook beter voor het milieu. Ze verdwijnen niet op straat of in het water. Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen voor mensen om een herbruikbaar mondkapje te dragen. Door brildragers wordt de wasbare variant trouwens ook beter gewaardeerd. Nederlanders die de voorkeur hebben voor een wegwerp exemplaar heeft vaak geen zin om hun mondkapje steeds te moeten wassen.
Geen mondkapje dragen
7,8 procent van de ondervraagden geeft aan nooit een mondkapje te dragen, uit principiële of medische redenen. Sinds 1 december 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, het openbaar vervoer, onderwijs en bij contactberoepen. Wie geen mondkapje draagt op plekken waar het verplicht is, riskeert een boete van € 95,-. Opvallend: mensen uit Groningen zien het vaakst mensen die zich niet aan regels houden voor het gebruik van een mondkapje. In Drenthe gebeurt dit juiste het minst vaak. Meer weten? Hier lees je alle resultaten van het onderzoek.
Verder lezen over Coronavirus
Nieuws17.09.2024
Gecombineerde NIVEL- en CBS-gegevens COVID-19-pandemie zijn prima te verklaren!
Online25.07.2023
Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in
Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfectiesOnline22.02.2023
Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen
Mobile05.12.2022
iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit
Lifestyle18.11.2022
Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’
Nieuws14.11.2022
Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau
Nieuws02.09.2022
De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid
De karakteristieke wijze waarop zoönoses zich doorgaans ontwikkelenMobile20.04.2022