16.05.2012
Technology

Relevante zoekresultaten met Google Knowledge Graph

By: Arvid Bux

BlogTechnology

Vorige week schreven we nog over geruchten dat Google Semantic Search aan het testen was. Het was nog niet voor iedereen beschikbaar maar zoals nu blijkt was het een voorbode op de aankondiging van vandaag. 

relevante-zoekresultaten-met-google-know.jpg
relevante-zoekresultaten-met-google-know.jpg

Vandaag voegt Google Semantic Search toe aan haar zoekmachine. Officieel noemt Google Semantic Search; Knowledge Graph. Met Knowledge Graph zorgt Google voor meer relevantere zoekresultaten. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gezocht op Taj Mahal, kan het zijn omdat er wordt gezocht naar informatie over het wereldwonder of een muzikant uit India. Google voegt de twee woorden samen en biedt de mogelijkheid om de resultaten te filteren. 

relevance1.jpg
relevance1.jpg

Daarnaast zal Google de resultaten voorzien van een samenvatting met de meest relevante informatie. Wordt er gezocht op Van Gogh, dan wordt aan de rechterzijde van het scherm een blok getoond met de relevante informatie. Vanuit hier kan er verdere gerelateerde informatie bekeken worden om daarna gebruikt te worden in een nieuwe zoekopdracht. 

marie-curie.jpg
marie-curie.jpg

Om het helemaal compleet te maken, zal Knowledge Graph ook verdere connecties zichtbaar maken. Zo zal bij een bekende schrijver ook informatie te vinden zijn over eventuele familieleden. Op deze manier leer je dus wellicht nog wel eens nieuwe dingen.

matt-groening.jpg
matt-groening.jpg

De Knowledge Graph zal niet alleen beschikbaar zijn via een desktop browser maar ook op een tablet en een telefoon. Zo heb je dus altijd en overal toegang tot de meest relevante informatie. 

mobile-tablet-desktop.jpg
mobile-tablet-desktop.jpg

Op het moment van schrijven is Knowledge Graph enkel beschikbaar voor Google gebruikers in de VS. Wanneer Knowledge Graph beschikbaar komt voor andere talen en landen is nog niet bekend.

Bekijk voor meer informatie het onderstaande filmpje of de Inside Search website van Google.

https://youtube.com/watch?v=mmQl6VGvX-c%3Ffeature%3Doembed

Share this post