Gaming21.11.2014

Windows Phone levert Nederlandse game-uitgever heel wat op


Lunagames stortte zich dit jaar met succes op Windows Phone Store

Je verwacht het niet, dat je goed kan boeren op Windows Phone. Het platform heeft het nog steeds meer dan moeilijk in de wereldwijde markt, voornamelijk vanwege een gebrek aan goede apps. Maar dat is natuurlijk ook een gat waar je in kunt springen. Lunagames International, een Nederlandse maker van free to play-games, maakte afgelopen week bekend dat ze meer dan vijf miljoen downloads op het platform hebben gerealiseerd en dat ze harder gaan inzetten op het platform.

Niet gek, als je ziet dat ze pas mei vorig jaar begonnen zijn met de Windows Phone ondersteuning, en ten tijde van Gamescom (augustus) op twee miljoen zaten. Ze verwachten dan ook dat ze het aantal downloads willen verdubbelen voordat dit jaar voorbij is. Bij Microsoft zijn ze maar wat blij met dat soort vooruitgang, zo blijkt uit de commentaren van Microsoft’s Todd Brix.

Het kan een les zijn voor Nederlandse app-makers die niet door het glazen plafond van de App of Play Store kunnen heen breken: focus je op een platform waar mensen zitten te springen om content. Laten we hopen dat er meer ontwikkelaars uit Nederland gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid, want het biedt je de mogelijkheid om steeds meer te kunnen investeren in je games. En zo worden niet alleen maar de bedrijven succesvoller, maar de games die ze produceren ook steeds beter. En daar plukken wij als gebruikers de vruchten van, of dat nu op Windows Phone of een ander platform is.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.