Gaming07.05.2017

Dota 2 krijgt een co-op campagne


Siltbreaker verschijnt in twee delen

Dota 2 kennen we al jaren van twee tegen elkaar scheldende teams die het tegen elkaar opnemen. Binnenkort kennen we het ook van één tegen elkaar schreeuwend team die met elkaar hordes aan vijandelijk AI’s van zich af moet houden. Inderdaad, de MOBA krijgt een co-op campagne. Siltbreaker verschijnt dit jaar in twee delen.

We dachten eerst nog dat Valve geen games meer zou maken. Dat geldt schijnbaar niet voor uitbreidingen. Dota 2 spelers mogen binnenkort met een vier speler co-op aan de slag. Daarvoor moeten ze wel voor $10 de International Battle Pass aanschaffen. Dat bedrag verdwijnt overigens in de prijzenpot van het bekende The International, het toernooi dat in augustus zal worden gehouden.

Wat kunnen we van de campagne verwachten? Valve is daar (uiteraard) nog schimmig over. Het speelt zich in ieder geval af in The Dark Reef, een onderwatergevangenis. Er is iets met een geheime Conclave of the Brine en het eerste deel verschijnt eind deze maand.

Daarmee lijkt Battleborn in ieder geval iets aan de wereld te hebben achtergelaten. Iedereen is de geplaagde titel al vergeten, maar de co-op campagnes lijken nu de interesse te hebben gewekt van de grote multiplayers. Overwatch kwam vorige maand al uit met Uprising (en er zijn geruchten over een tweede) en nu dus Valve. Een goede ontwikkeling? Wij vinden van wel.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.