Gaming08.06.2011

Summer of Arcade ziet er weer smakelijk uit dit jaar


De laatste drie jaar had je als liefhebber van kleinere, vaak inventievere games altijd de zomer om naar uit te kijken. De periode tussen de E3 en Gamescom werd altijd gevuld met een vijftal hele mooie arcadegames (zoals Limbo, Trials HD, Shadow Complex, Braid, Castle Crashers, Geometry Wars 2 en Lara Croft Guardian of Light) en ook dit jaar is dat weer zo. Het lijstje is dee week bekend gemaakt door Microsoft en zoals elk jaar (ik snap dat echt niet) zit er een ogenschijnlijke zeperd bij, maar zijn er dus wel vier games in aantocht die de liefhebber moeten kunnen bekoren.

summer-of-arcade-ziet-er-weer-smakelijk-.jpg
summer-of-arcade-ziet-er-weer-smakelijk-.jpg

De trailer laat grotendeels zien waarom je de games in kwestie zou moete kopen, dus ik wil er alleen nog aan toevoegen dat From Dust genialer is dan de paar seconden promovideo doet vermoeden, Insanely Twisted Shadow Planet wel eens mijn favoriete twinstickshooter aller tijden zou kunnen worden, Bastion ongelofelijk mooi is om te zien en daarnaast ook nog eens een verteller lijkt te hebben die commentaar geeft op wat je doet en Fruit Ninja Kinect al het goede van de handheldgame overbrengt naar Microsoft’s magische oog. Kijk de trailer en verheug je op de aankomende snoepjes!

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.