Gaming26.06.2006

Aandacht voor jonge gamebouwers


1151302261spillgroupgameaward.jpg
1151302261spillgroupgameaward.jpg

Rond de Nederlandse Gamedagen komt een prijs van 20.000 euro beschikbaar voor een talentvolle spelontwikkelaars. Het gaat om een initiatief van Spill Group, een grote Nederlandse online spelexploitant, Stichting CliniClowns Nederland en De Nederlandse Gamedagen.

Voor de 20.000 euro moet een spel gemaakt worden voor zieke kinderen. ‘Ontwikkel een game geschikt voor langdurig zieke kinderen.’

De initiatiefnemers: “Zo hard mogelijk in het ziekenhuis racen! Het liefst met al mijn vrienden.’ Dát is een veelgehoorde wens in het kinderziekenhuis. Want zieke kinderen kunnen niet altijd doen wat ze graag zouden willen . Gelukkig biedt gamen met vrienden fantastische mogelijkheden om hen weer te laten deelnemen aan de maatschappij waardoor het welbevinden van kinderen wordt bevorderd.

De 20.000 euro is bestemd voor startende game-ontwikkelaars of afstuderende kunst-, media-, informatica- en ontwerpstudenten. Gamebouwers strijden in teams van maximaal vier personen om deze Spill Group Game Award; geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site van de Gamedagen.

De Nederlandse Gamedagen 2006 worden van 18 t/m 26 november in Utrecht gehouden.