Gaming06.08.2010

Operation Flashpoint: Red River Aangekondigd


OFRR_VT_Aug_2010_04

Codemasters heeft de opvolger van Operation Flashpoint: Dragon Rising aangekondigd. De nieuwe tactische, ultrarealistische first-person shooter komt uit voor pc, PS 3 en Xbox 360 en moet in 2011 verschijnen. Jammer genoeg zijn er nog geen ingame screenshots vrijgegeven maar de vier officiele ‘concept images’ geven een hint over wat we mogen verwachten.

Het meegestuurde persbericht belooft ons nog meer tactisch spektakel; deze keer niet in een fictieve setting maar in Tajikistan aan de Vakhsh River. Tajikistan ligt in Central Azie met Afghanistan, Uzbekistan en China als buren. Codemasters belooft een beter verhaal, een soepelere besturing en een helderdere inventaris. Voors hoop ik dat de tijdslimieten die in het Dragon Rising aan de meeste missies kleefden uitgevinkt kunnen worden en dat de verschillende missies meer als een geheel voelen.

De concept images die Codemasters heeft verstrekt vertellen in ieder geval een aantal zaken. Zo lijkt het zeer aannemelijk dat een missie zich afspeelt bij een enorme stuwdam hetgeen tactische beperktheid oplevert aangezien er in dit specifieke geval een nauwe route is. Het tot ontploffing laten brengen van de stuwdam zou een leuk spektakel op kunnen leveren. Voorts zien we een concept image waar je squad door nauwe straatjes aan het sluipen is. Een interessante afwijking van de enorme open vlaktes van het origineel. Deze keer mogen we dus ook meer urbane settings verwachten als decor? Wat ook opvalt is de aanwezigheid van helikopters in drie beelden; dat lonkt dus naar veel meer dynamiek, luchtsteun maar ook vijandelijk vuur vanuit de lucht. En die in puin geschoten stad? Gaan we daar ook daadwerkelijk naar toe of is het enkel een mooi decor als achtergrondje? Het grote vragen en het grote wachten is begonnen…

OFRR_VT_Aug_2010_02

OFRR_VT_Aug_2010_01

OFRR_VT_Aug_2010_03