Gaming04.05.2014

From Software’s Project Beast: de nieuwe Demon’s Souls?


NeoGAF staat bijna in brand. Op het hardcore gamer-forum , dat wel vaker voor de echt echte aankondigingen uit gaat met geruchten, werden twee dagen geleden opeens een aantal screenshots getoond met wat bijbehorende informatie. Normaliter moet je dat soort geruchten altijd met een korrel zout nemen, maar nu kwamen er vanuit twee verschillende bronnen materiaal én lijkt het te kloppen met eerder gehoorde geruchten dat From Software bezig was met een PS4 game, in samenwerking met Sony. Project Beast lijkt daar het resultaat van en als de screenshots representatief zijn gaat het wat worden.

from-software-s-project-beast-de-nieuwe-.jpg
from-software-s-project-beast-de-nieuwe-.jpg

De screenshots zijn wat aan de kleine kant en geven niet heel veel detail weg, maar er is in elk geval sprake van een karakter dat een geweer heeft, iets dat al tot eindeloze discussie heeft geleid. Nu moet gezegd worden dat helemaal niet duidelijk is of dit echt een Souls game wordt of dat het hier gaat om een vergelijkbare actie-RPG (of actiegame) die alleen visuele overeenkomsten heeft.

kYntMAz

Hoe dan ook, de game ziet er voor fans van de Souls games uit als een prima vergelijkbaar product, iets dat meer dan welkom is na de prima ontvangst van her recente Dark Souls 2. Het was wel al bekend dat de producer van Demon’s Souls en de eerste Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, bezig was met een ander project terwijl Dark Souls 2 werd geleid door een andere producer en dus was er al een hele tijd speculatie waar Miyazaki bezig mee zou zijn. Demon’s Souls 2 is de naam die het meeste viel, maar als Project Beast (of hoe de uiteindelijke titel ook gaat heten) een variant op de Souls games wordt die wel op dezelfde principes gebaseerd is denk ik dat er niemand zal gaan klagen.

FROM Software lijkt dé nieuwe Japanse ontwikkelaar te worden als het gaat om kwaliteit van games en Project Beast zullen we dan ook vermoedelijk op de E3 gaan zien tijdens Sony’s conferentie. Tot nu toe is alles een gerucht en het zou theoretisch kunnen dat het om een hoax gaat, maar meestal krijg je dan alleen een titelscherm te zien. Als je zoveel screenshots moet gaan faken, is het verdomde veel moeite voor iets dat zo dicht bij de waarheid lijkt te liggen, dus ik ben voorlopig dolenthousiast. Als je ook elk screenshot wilt bekijken om te zien of er theorieën op losgelaten kunnen worden, kijk dan even in de post op NeoGAF.

d7nuABO

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.