Gaming04.03.2014

Rocksteady kondigt Batman: Arkham Knight aan


We hadden al zo’n vermoeden dat ie er aan zat te komen, maar uitgever Warner Brothers maakte het vandaag officieel bekend. Developer Rocksteady komt deze herfst met een nieuwe game: Batman: Arkham Knight. Opvallend: het zal tevens het laatste deel uit de serie worden. Opvallender: hij komt alleen op Xbox One, PS4 én PC uit.

rocksteady-kondigt-batman-arkham-knight-.jpg
rocksteady-kondigt-batman-arkham-knight-.jpg

Een grote verrassing was het ook weer niet. Er gingen al in februari geruchten rond dat er een grote aankondiging aan kwam – onder andere dankzij een verwijderde tweet van Power Unlimited man Jan Meijroos. Niet dat het nodig was, Rocksteady had in Arkham City al genoeg hints laten vallen dat er nog een deel aankwam. De Scarecrow easteregg zei eigenlijk al genoeg over een nieuwe game.

Over Jonathan Crane gesproken, bronnen melden dat hij dit keer de grote slechterik is. De vogelverschrikker heeft alle criminelen in Gotham City opgetrommeld om Batman te grazen te nemen. In deze trailer zien we onder andere Twoface, Harley Quinn en Penguin voorbij komen. Game director Sefton Hill zegt dat dit het laatste deel zal zijn en dat ze ‘met een knal willen eindigen’.

Gotham City zal overigens nog groter zijn dan in het vorige deel, belooft Hill. Of dat uitgebreider is dan in Arkham City of Origins zei hij er overigens niet bij. Wel zijn de straten breed genoeg om er met de Batmobile doorheen te scheuren. Verder zal de pre-order versie vier Challenge maps bevatten waarmee we met Harley Quinn kunnen spelen.

Ook de aankondiging zelf is interessant te noemen. Zoals altijd kunnen we in oktober (de 17e om precies te zijn) met de game aan de slag… maar enkel next-gen. Rocksteady kondigde de game alleen voor PS4, Xbox One en PC aan. Geen 360, noch PS3, laat staan de… Wii U. Het ziet er naar uit dat de fans nu echt aan de nieuwe consoles moeten. Alleen…  waar blijft die Nederlandse Xbox One dan?

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.