Gaming19.08.2013

Shooterfanaten opgelet! Meer dan 250 nieuwe FPS games gemaakt tijdens 7DFPS


Shooters, ja dat zijn die grote bakbeesten die elk jaar weer miljoenen malen over de toonbank vliegen. Die worden inderdaad door grote teams met een miljoenenbudget en minimaal een jaar tijd gemaakt. En nu is het toppunt van idiote ideeën bereikt: Een FPS maken in 7 dagen!? In je vrije tijd!? Geen budget!? Teams variërend van een tot zo’n 10 man!? Ja, dat is 7DFPS, een gamejam met slechts een doel, houd de first-person shooter interessant. Ik, en met mij nog zo’n 250 andere teams konden hier slechts een antwoord op geven: Challenge accepted!

shooterfanaten-opgelet-meer-dan-250-nieu.jpg
shooterfanaten-opgelet-meer-dan-250-nieu.jpg

7DFPS werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en blijkt aan de grote hoeveelheid inzendingen te zien weer een succes geweest. Doordat er geen regels zijn is het nog goed mogelijk dat er nog wat games bijkomen, het gaat bij 7DFPS dan ook niet zozeer om een wedstrijd, maar om motivatie om iets (af) te maken. Hier volgt een lijstje met mijn favoriete inzendingen!

A Cosmic Forest – Evilion

Niet echt een shooter, maar een game die een zeer mooie omgeving en sfeer weet neer te zetten door simpele kleuren en mysterieuze muziek.

Transparencies Teh_Bucket

Shooter met verschillende wapens in een omgeving bestaande uit kleine gangetjes die zijn opgebouwd uit doorzichtige muren. Hoewel de impact van de wapens niet altijd duidelijk is, blijft het een zeer vermakelijke game. Muziek bouwt ook een mooie sfeer op!

520beb053a0d9

In My SightsLiz England

Je hebt maar een kans, lukt het je om de bom te stoppen? Goed, in my sights is erg kort, maar het heeft absoluut waarde vanwege de bijzondere ontknoping – die je na enkele pogingen wel zal hebben gevonden. Simpel, kort, weinig ‘game’ aan te noemen, maar desondanks dat is het toch een mooie ervaring en een aparte kijk op hoe we met terrorisme omgaan in deze wereld.

Anomaly EscapeGear

Zoek-en-vind-achtige puzzels in een verlaten ruimtestation. Als je van goed zoeken en problemen oplossen houdt is dit zeker een aanrader.

Wat opvalt is dat er vooral first person puzzel games zijn, en niet zoveel shooters. Uiteraard is dit slechts een kleine selectie van alle inzendingen. Wat mij nu nog resteerd is -naast nog meer games spelen- een subtiele verwijzing naar mijn eigen game, Assault hier achter te laten. Mocht je nu bang zijn dat ook mijn game een vage puzzel game is, dan kan ik je geruststellen, het is gewoon een shooter.

Marnix Suilen

Schrijft al jaren over games, van de kleine indie-games tot de grote najaarstitels. Liefhebber van Dota 2, twijfelt nog over Destiny.