Gaming07.06.2013

Kiefer Sutherland is Snake in Metal Gear Solid 5


We wisten al een tijdje dat David Hayter niet de rol van Snake in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ging spelen. Hayter maakte dit in maart op Twitter bekend. Hideo Kojima maakte vandaag op de pre-E3 persconferentie van Konami bekend wie het gaat overnemen. Niemand minder dan Kiefer Sutherland neemt het stokje over. De man die we beter kennen als Jack Bauer van 24 zal de stem van Big Boss inspreken.

kiefer-sutherland-is-snake-in-metal-gear.jpg
kiefer-sutherland-is-snake-in-metal-gear.jpg

Director Hideo Kojima kon zichzelf wel voor zijn kop slaan, zei hij tijdens de persconferentie. Hij zocht een nieuwe stem voor Naked Snake (beter bekend als Big Boss) omdat hij de serie wilde vernieuwen. Avi Arad suggereerde Kiefer Sutherland. Arad vriend en medewerker bij Marvel Entertainment roemde de rijke mysterieuze stem van Sutherland. ,,Waarom dacht ik daar niet eerder aan”, riep Kojima vervolgens uit en besloot de acteur te benaderen.

Sutherland kennen we vooral in zijn rol van Jack Bauer in de tv-serie 24 en Athos in the Three Musketeers. Vreemd genoeg is de rol van Snake niet zijn eerste in de gameindustrie. De acteur speelde eerder in Call of Duty: World at War Sgt. Roebuck en – nog opmerkelijker – Lars Alexandersson in Street Fighter X Tekken. De wat oudere gamers onder ons zullen vooral zijn vader herinneren – zoals de films Space Cowboys, M.A.S.H. , JFK en Invasion of the Body Snatchers.

Met Sutherland komt er een einde aan vijftien jaar David Hayter. Hayter zelf lijkt gemengde gevoelens te hebben over zijn afscheid. Sutherland gunt hij het beste, hoewel hij wel een verwijzing naar New Coke maakte. Voor degenen die hem niet snappen (en dat nemen we je niet kwalijk) New Coke was een mislukte poging van Coca Cola om de oude formule te vervangen.

Verder bedankte de ex-Snake zijn fans. ,,Dank voor alle steun. Ontslagen worden was nog nooit zo hartverwarmend. ” GameCowboys wenst David Hayter ook het beste.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.