Gaming27.05.2013

Gaat dat zien: finale Dutch Starcraft League komende zaterdag in Den Haag


Je zou het bijna vergeten met al het MOBA-geweld dat de laatste tijd het toernooigesprek domineert, maar er wordt natuurlijk ook nog steeds een hele hoop StarCraft 2 gespeeld. Dit weekend strijden de allerbeste Nederlandse StarCraft-spelers om de winst van de eerste Dutch StarCraft League in Den Haag. Aanstaande zaterdag 1 juni wordt de finale gespeeld in het World Forum, toegang is gratis. De organisatie zet alles op alles om met dit evenement een nieuwe impuls aan de populariteit van e-sports in Nederland te geven, en daarvoor is volgens hen een enthousiast publiek natuurlijk onontbeerlijk.

gaat-dat-zien-finale-dutch-starcraft-lea.jpg
gaat-dat-zien-finale-dutch-starcraft-lea.jpg

De acht gekwalificeerde spelers zijn niemand minder dan Grubby, Ret, Harstem, Melle, RainMan, ThisGameSuck, Sjaak & Jona! Behalve hen kan je ook de leden van de beste vier teams in in actie zien: de LowLandLions, KnightS* Gaming, Mouse Control en Clan Mythology komen allemaal aanrukken. De casters zijn o.a. Madals & Lyrlian, bekend van WCS. Samen met BelleNOiR, Weiman en MythOdin zullen ze de hele dag van commentaar voorzien.

Hoewel toegang gratis is is er is wel beperkt plek, dus als je zeker wil weten dat je kan zitten ’s avonds tijdens de grote finale kan je een zitplaats reserveren voor €5. Voor het publiek is er ook nog een high-end capture card te winnen tijdens de finale. Alle informatie, inclusief het speelschema voor de dag, staat op DSCL.nl/finals.

Bonus: het evenement wordt samen gehouden met Anime 2013, de grootste Nederlandse Anime-conferentie die je dan ook nog eens kan bezoeken om wat leuke cosplayers te bekijken of om daar de (interessant klinkende) gameroom te bezoeken en wat aparte Japanse arcademachines te spelen. Maar goed, wellicht dat de overlap tussen J-lovers en StarCraft-enthousiasten niet zo heel groot is.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.