Gaming29.11.2004

Het is maar een spelletje


1101670979halo2.jpg
1101670979halo2.jpg

[Stephan Fellinger] Techniek is leuk, maar uiteindelijk draait alles om gedrag van mensen. Ik probeer dan ook voortdurend te bekijken en te analyseren wat techniek doet met mensen. In dat kader verscheen recent een zeer interessant boek: “Got game: How the Gamer Generation is Reshaping Business Forever” van schrijvers Back & Wade.

De schrijvers van het boek worden geinterviewd op de site van Harvard Business School. Kern van het verhaal is dat gamers opgroeien met “competitie-elementen” en dit ook sterk toepassen in hun werk, veel meer dan de generatie die nooit ge-gamed (?) heeft .

De gamer generation levert totaal andere werknemers en managers op en dat is opmerkelijk te noemen en als je nadenkt eigenlijk heel logisch. Er valt veel positiefs te melden, de nieuwe generatie waar vaak kritiek op is qua mentaliteit, is juist een generatie die perfect in teams kan werken en sterk probleem oplossend is.

Voor iedereen die geinteresseerd is in gedrag van mensen in combinatie met techniek, is het interview een aanrader. Meer info ook op de site van USA Today.