Gaming17.10.2011

Barcraft: Long Island Ice Teas en Zerglings


Gisteren vond de eerste Barcraft plaats. Je verwacht dat het iets is met een bar en Starcraft, en dat is ook zo. Het evenement, waarbij mensen onder het genot van een drankje samen konden kijken naar MLG Orlando, een competetief toernooi waar naast Starcraft 2 ook Halo Reach en Call of Duty Black Ops werden gespeeld. Van Blizzard’s RTS was er echter een livestream, dus die is gevolgd in de Utrechtse Winkel van Sinkel. En de avond? Een groot succes, zowel competitief als sociaal.

barcraft-long-island-ice-teas-en-zerglin.jpg
barcraft-long-island-ice-teas-en-zerglin.jpg

Althans, als we de organisatie mogen geloven. Op de site schreven ze al het volgende:

Gisteren vond de eerste Barcraft plaats tijdens MLG Orlando. Via deze weg willen we alle Barcrafters eventjes bedanken voor jullie komst, want het is een immens groot succes geworden. Via de Facebook– en Twitterpagina’s van Barcraft NL werd het van te voren al duidelijk dat er een aardig aantal mensen zouden komen. Uiteindelijk hebben we tegen de tweehonderd mensen binnen gehad! De vele mensen zorgden voor flink wat gezelligheid en er werd dan ook enthousiast gejuicht en geapplaudisseerd tijdens de spannende matches.

Een leuk concept, in principe weinig anders dan de sportbar waar op groot scherm voetbal gekeken wordt, maar dan op zijn games. De organisatoren hopen dat er steeds meer Barcraften zullen komen, ook op andere locaties en ik sluit me daar helemaal bij aan. Er is niets zo verbroederend als dronken naar topsporters kijken, zo blijkt, dus laten we dat met zijn allen gaan doen!

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.